DİYARBAKIR'da merkez Yenişehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den ilk kez bir kadın başkan aday adaylığını açıklayan Yelda Yakut, "Riskli bir bölgede, olayların olabilme ihtimayi yüksek, bunu bile bile aday oldum. Hayat bize neler getirir bilinmez ama anamızın duasıyla geldik, hocamızın selasıyla gideriz. Diyarbakır için canımız feda olsun" dedi.
Diyarbakır'ın merkez İlçesi Yenişehir'e AK Parti'den 37 yaşındaki Yelda Yakut, belediye başkanlığı aday adayı oldu. Hedefleri ve kendini tanıtan Yakut, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'ndaki görevinden geçen hafta istifa ettiğini söyledi. Diyarbakırlı ve bir Diyarbakır aşığı olduğunu belirten Yakut, yıllardan bu yana Ankara'da yaşadığını ve bundan sonraki hayatını memleketine hizmet ederek geçirmek istediğini dile getirdi.
AK Parti'nin kadın, gençlere büyük önem verdiğine inandığını anlatan Yakut, şunları söyledi:
"Siyasetin ne kadar meşaketli, dikenli, uzun soluklu bir yol olduğunu biliyorum. Memleketime, siyasete ve hizmete aşığım. Diyarbakır'ı sevmek kuru laflarla olmuyor. Fedakarlık ve güzellik katması gerekiyor. Bu şehri seven, eli kalem tutuyorsa, elinde bir yetki varsa, bu şehre her şeyi yapmalı. Ben bir Diyarbakır evladı, sevdalısı olarak, vefa duygumu ve borcumu yerine getirmek için doğduğum, büyüdüğüm, sokaklarında koşup oynadığım, ekmeğini yiyip-içtiğim şehrime hizmet etmek için Yenişehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldum. Bu fikri ilk paylaştığımda birçok insan, özellikle Ankara'daki çevrem, 'Yelda hanım çok zor bir yola çıktınız, korkmuyor musunuz?' diye sordu. Tereddüt, korkulardan kaçarak yaşayamayız. Korkularla yüzleşmemiz gerekiyor. Eğer başarı, mutluluk yolunda ilerlemek istiyorsak, korku tünelinden geçmemiz gerekiyor. Hayatta hiçbir şey zor değil, yeter ki isteyelim, inanalım. Yaşadığımız coğrafyanın acımazsızlığını biliyoruz. Diyarbakır bölgenin en politize şehridir. Böyle riskli bir bölgede olayların olabilme ihtimali tabiki yüksekte. Ve bunu bile, bile aday oldum ben. Hayat bizlere neler getirir bilinmez ama anamızın duasıyla geldik, hocamızın selasıyla da gideriz. Diyarbakır için canımız feda."