DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gazze'ye yardım kampanyasıyla ilgili basın toplantısında IŞİD'i sert bir dille eleştirerek, "Şiddeti kutsayan, cinneti ve vahşeti takdis edenler bu dine, bu medeniyete ait olamaz" dedi. Gazze için bugün itibariyle 52 milyon 900 bin lira toplandığını belirten Görmez, "Kalbimi yaralayan husus ise, İslam dünyasından ses yok. Gazze'yi yeniden imar edelim. Bu bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniştir, çığlıktır" dedi.
Başbakanlık tarafından Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlatılan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) koordinasyonunda devam eden Gazze'ye yardım kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gazze için bugün itibariyle 52 milyon 900 bin lira toplandığını belirterek, "Yeni başlığımız 'İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze'yi yeniden imar edelim.' Bu sadece halkımıza bir sesleniş değildir, bu aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniştir, çığlıktır" dedi.
"KALBİMİ YARALAYAN HUSUS İSE, İSLAM DÜNYASINDAN SES YOK"
Gazze'de 5 büyük mahallenin tamamen yok olduğunu belirten Görmez bu duruma dünyanın sessiz kalmasını eleştirerek, "Gazze'de 5 büyük mahalle tamamen yok oldu. Nice aileler nüfustan silindi. Bugün Gazze tamamen elektriksiz, ışık, su, gıda, ilaç yok. İşin en üzücü tarafı dünyadan ses yok. Uluslararası yardım kuruluşlarından ilgi yok. Kalbimi yaralayan husus ise, İslam dünyasından ses yok. Petrol zengini Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum. Sadece 1 aylık israflarımızı önlersek inanıyorum ki Gazze'yi yeniden inşa edebiliriz" diye konuştu.
"ŞİDDETİ KUTSAYAN CİNNET VE VAHŞETİ TAKDİS EDENLER BU DİNE AİT OLAMAZ"
IŞİD'i de sert bir dille eleştiren Görmez, "Şiddeti kutsayan, cinneti ve vahşeti takdis edenler bu dine bu medeniyete ait olamaz" dedi.