ANKARA, () - AFGANİSTAN'da meydana gelen ve 89 kişinin öldüğü bombalı saldırı ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı yayımlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Afganistan’ın Paktika Vilayeti’nin Orgun İlçesi’nde kalabalık bir pazar yerine bugün (15 Temmuz) bomba yüklü bir kamyonetle gerçekleştirilen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 89 kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 40 kişinin de yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

İstikrarlı ve müreffeh bir geleceğe olan inançlarını, milli iradenin en temel tezahürü olan seçimlerde sergileyen, aşırılık yanlısı akımlara ve şiddete karşı kararlılıkla sandık başına giden Afgan halkını yıldırmaya yönelik bu tür terör eylemlerinin amacına ulaşamayacağına olan inancımız tamdır. Afgan halkı, barış içinde yaşamak için tüm engelleri aşabileceğini ispat etmiştir.

Afganistan’ın içinden geçmekte olduğu tarihi süreci akamete uğratmayı hedefleyen bu saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz."