ANKARA () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı Irak Kriz Masası tarafından yapılan açıklamada, "Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olayları devam etmektedir. Bu çerçevede, Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarımız geçerliliğini korumaktadır. Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir" uyarısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada, "Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olayları devam etmektedir. Bu çerçevede, Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarımız geçerliliğini korumaktadır. Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir. Öte yandan, Irak'a turist vizesiyle giderek çalışma vizesi olmadan çalışan, bir aylık turist vizesini aşan ve Irak Kürt Bölgesi'nden alınan giriş mührüyle Irak'ın diğer vilayetlerine vizesiz giren vatandaşlarımızın 95 ila 420 Amerikan Doları tutarında para cezası ödemek zorunda kalarak 3 ay hapis cezasına çarptırılabildiklerinin hatırlatılmasında yarar görülmektedir" denildi.

IRAK'TA ALIKONULAN MUSUL BAŞKONSOLOSLUĞUMUZ PERSONELİ

Açıklamada, Irak'ta alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personelinin ülkemize sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmaların devam ettiği vurgulanarak "Irak'ta alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personelinin ülkemize sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak'ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır" açıklamasında bulunuldu.

"İNSANİ YARDIM FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDİLMEKTEDİR"

Yapılan açıklamada insani yardım faaliyetlerinin devam edeceği de belirtilerek, "Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eşgüdümünde Türk Kızılay'ı tarafından 4 Temmuz tarihinde bölgeye ulaştırılan bir miktar yatak ve gıda kolisinin dağıtımına başlanmıştır. Ayrıca, AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 1 tırlık ilaç ve tıbbi malzeme bugün (7 Temmuz) Irak'a sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.