DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, 3 yıl içinde AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına uyguladığı vizeyi kaldıracaklarını açıklayarak, “Trakyalılara en büyük müjdelerden birisi önümüzdeki 3 yıl içinde Avrupa Birliği’ne vizeler kaldırılacak. Bulgaristan, Yunanistan kapısı, bizim ufkumuzu diktiğimiz Avrupa kapıları tümüyle, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ama hemen komşu olan sizlere açılacak” dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, partisinin yerel seçim çalışmalarına katılmak için Ankara’dan uçakla Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne geldi. Daha sonra karayoluyla Saray İlçesi’ne geçen Davutoğlu, Saray İlçesi’ni ‘tarihin tecelli ettiği’ yer olarak ifade etti.  Davutoğlu 3 yıl içinde AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına uyguladığı vizenin kaldırılacağını anlatarak, “Saray bizim tarihimizin de tecelli ettiği, tarihimizin en önem izlerinin bulunduğu bir ilçedir. 30 Mart seçimleri Türkiye’nin kaderi açısından son derece önemli. Hepiniz olanları takip ediyorsunuz, bir takım senaryoların nasıl devreye sokulmak istendiğini görüyorsunuz. Siz Saraylılar son 12 yılda nereden nereye geldiğimizi de en iyi siz bilirsiniz. Her alanda dünyada saygıyla anılan bir Türkiye Cumhuriyet Devleti pasaportu görülmeye başlandı. Vizeleri her yerden kaldırıyoruz. Trakyalılara en büyük müjdelerden birisi önümüzdeki 3 yıl içinde Avrupa Birliği’nde de vizeler kaldırılacak. Bulgaristan, Yunanistan kapısı, bizim ufkumuzu diktiğimiz Avrupa kapıları tümüyle, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ama hemen komşu olan sizlere açılacak” dedi.
“UFKUNUZU GENİŞ TUTUN”
Tekirdağ’ın Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan kuşağın en önemli vilayeti olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, konuşmasında vizelerin kaldırılacağını bir kez daha yineleyerek şöyle devam etti:
“Buradaki vatandaşlarımızın birçoğunun Balkanlardan gelmiş olduğunu orada hala akrabaları olduğunu biliyorum. Ufkunuzu şu anlamda büyük tutun. İnşallah en geç 3 yıl içinde Bulgaristan, Yunanistan kapıları tümüyle açılacak. Avrupa kapıları açılacak. Bir daha kimse sizleri şu kapının karşısına geçmek için başkonsoloslukların önünde saatlerce beklemek zorunda bırakamayacak. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu, Türk lirası gibi, Türk bayrağı gibi en onurlu yerde konumda olacak. Öyle günler ki o zaman gideceksiniz Filibe’de bir köfte yiyip, akşam çayını Kırcaali de içip, gece buraya geleceksiniz. Ya da buradan çıkıp Gümülcine’ye, İskeçe’ye gideceksiniz dolaşacaksınız akşam döneceksiniz. Türkiye Yunanistan ve Bulgaristan ile komşuları olarak daha ileri Balkan ülkeleri olarak barış içinde yeni bir Balkan barış tarihi yazarken, Tekirdağ Saray bu tarihin köprüsü olacak. Avrupa’ya açılan köprümüz olacak. Onun için tercihlerimiz net ve açık olmalı.”
Partisinin Saray Belediye Başkan adayı İbrahim Duraklı ve Tekirdağ büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Yel’e destek isteyen Davutoğlu, konuşmasının ardından Kapaklı İlçesi’ne geçti.

MY,ŞA(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)