IĞDIR Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın hazırladığı Caferiler ile ilgili rapora Azerilerin 'raporunu da al git' mitinginin ardından Din Görevlileri Derneği, Vali ile Müftüye sahip çıktı.
Müftü Cüneyt Kulaz'ın hazırladığı Caferilerle ilgili 2 sayfalık rapor Vali Ahmet Pek imzası ile 13 Ekim 2013 günü İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesine tepki gösteren Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Bedir, Caferi mezhebinden olan Azeriler'in 'terörist' olarak gösterilmesini eleştirmişti. Dün de cuma namazından sonra 'Raporu da al git' mitingi düzenleyen Azeriler, vali ile müftüyü istifaya davet etmişti.
Bugün öğle namazından sonra Iğdır Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Karaçöl, yaptığı açıklamada vali ile müftüye sahip çıktı. Karaçöl, "Halkın hassas olduğu, gerilime müsait zamanlarda amacı aşan tepkilerde bulunmak, huzur içinde ve kardeşçe yaşayan halkımız için iyi olmaz. Huzur bozan her tavrı ve davranışı kınıyoruz" dedi.
Raporun bir bütün olarak ele alınmasını son derece önemli bulduklarını anlatan Ahmet Karaçöl, şunları söyledi:
"Sadece bir iki cümleye yoğunlaşmak, iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Mollaların rahatını kaçıran bu raporda dile getirilen sıkıntıların bütünü Caferi kardeşlerimizin yararına yöneliktir. Zira hangi molla yarının büyükleri olan çocuklara Kuran ve din eğitimi vermektedir? Hangi mollamız vakit namazlarında bizzat ezan okuyup cemaate imamlık yapmaktadır? Mollalık sadece taziyelerde bulunmak ve mersiye okumak değildir. Mollalık hayatın bütün safhalarında varlığını göstermektir. Mollalık halkı meydanlara dökmek, halkı tahrik etmek değildir. Tam aksine halkı sükunete, huzura, kardeşliğe davet etmektir."