AYDIN'ın Didim İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı, gizlice çekilen seks kasetiyle şantaj yapıldığı iddialarıyla ilgili suskunluğunu bozup, "Siyaset yapmam engellenmeye çalışılıyor. Ancak bu tür girişimler ne ailem ve çevrem ile aramı bozabilir, ne de siyasi çalışmalarımızdan bizi alıkoyabilir" dedi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ilçe gündemine düşen 'seks kasetli şantaj' iddiaları ve operasyonuyla ilgili olarak makamında basın açıklaması yaptı. Başkan Kamacı, kendisine yapıldığını ileri sürdüğü seks kasetli şantaj iddiaları üzerine ev ve makamını aranan Akbük Beldesi Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Erçin Sandalcı’nın, dün yaptığı açıklamalara da yanıt verdi.
'BU TÜR GİRİŞİMLER BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYAMAZ'
Konunun savcılık tarafından araştırıldığını belirten Başkan Kamacı, "Gizlilik kararı nedeniyle soruşturmaya yön verme ve farklı şeyler söylemeye neden olabileceği için konuşma taraftarı değilim. Her seçim zamanı olası olaylar bunlar. Şimdi de seçim zamanı geldi, söylentiler dedikodular sıklaştı. Siyaseten rahatsızlık duyarak savcılığa başvuru yaptık. Ağzımızdan mesele şudur ya da budur tarzı açıklama beklemek mümkün değil. Siyaset yapmam engellenmeye çalışılıyor. Bizim bir görüşümüz, duruşumuz ve çalışmalarımız var. Bu tür girişimler ne ailem ve çevrem ile aramı bozabilir ne de siyasi çalışmalarımızdan bizi alıkoyabilir. Zaten yargı bize bir şeyler sunacak hep beraber paylaşacağız. Siyasetin yapım şekli bu olmamalı. Bu tür dayatmalarla kimse bizim siyaset yapmamıza yön veremez. Seçim çalışmalarımız başladı. Personelimiz çalışıyor, işimizin görevimizin başındayız. 10 yıllık görevim süresince burada sadece ve sadece insanlarımıza eşit hizmet vermeye çalıştık. Bu tip hareket ve girişimler bizleri hiçbir zaman yolumuzdan alıkoymayacaktır" dedi.
'HERKESİN TAVSİYESİ KENDİNE'
35 yıldır siyasi cenahın içinde olduğuna dikkati çeken Kamacı, "Bunun 25 yılında CHP görev yapan biriyim. Partimize ve cenaha yapılan saldırının da üstesinden geleceğiz. Arkadaşımız tavsiyede bulunmuş. Ancak, herkesin tavsiyesi kendine aittir. Didim’de küs olduğum, dargın olduğum bir tane insan yok. Herkese eşitiz, herkesle çalışıyoruz. Koltuk baki değildir. Koltuk kişiye yapışmamalı. Ben bu makamda 10 yıldır görmediğimi gördüm. Yaptığımız işlerle kendimizin ve partililerimizin talebi ile geldik. Siyasette hiçbir zaman hırs yapmadım, kimsenin sırtına basarak siyaset yapmadım, yapmam" diye konuştu.
NELER YAŞANMIŞTI?
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, gizlice çekilmiş seks kasetiyle kendisine şantaj yapıldığını ileri sürüp, geçen 30 Aralık’ta savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Akbük İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından savcılığın talimatıyla CHP’li Akbük Belde Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı ile kayınbiraderi T.B.’nin ve Aydın miletvekiliği için aday olan ancak seçilemeyen bazı kişilere yönelik, 8 Ocak 2013 Çarşamba günü öğle saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Didim ve Akbük Beldesi’ndeki adresler ile Akbük Belediyesi’ne düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan olmazken şüphelilerin bilgisayar kasalarına incelenmek üzere el konulmuştu.
Olayın ardından açıklama yapan CHPli Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı asıl komplo mağdurunun kendisi olduğunu öne sürüp, Ben, bu konumda olsam siyasal sorumluluğun gerektirdiği ahlak nedeniyle konuyu başkasına ihale etmez, gereğini yapar, istifa ederdim" demişti.
Didim Belediye Başkanlığı için turizmci Murat Kalaycı, eczacı ve Didim eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, maliyeci Şevket Bedir ile mevcut belediye başkanı Mümin Kamacı aday adaylığını açıklamıştı. Ancak, geçen 22 Aralık’taki CHP Parti Meclisi, Kamacı’yı aday göstermesinin ardından seks kasedinin CHP Genel Merkezi’ne ulaştırıldığı, çekilmeye zorlandığı iddia edilmişti.