Ümit KOZAN - Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Bahçeli, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ne Pensilvanya imalatı, ne Washington kurgusu, ne de bir başka yabancı ve gayri meşru oluşumun eseri olmayıp yalnızca ve yalnızca büyük Türk milletinin adayıdır" dedi.

12 Eylül Davası ile ilgili olarak Bahçeli, "Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi bu iki ismi TCK'nın 146. Maddesi uyarınca müebbet hapse mahkum etmiştir. Parti olarak, 12 Eylül'ün acısını ve cefasını çok fazla çektiğimiz için davaya başından itibaren müdahil olduk. Ve cezalar kesinleşmese de çıkan netice bizleri nispeten memnun etmiştir. Fakat her defasında bu dava sürecinin siyasi istismar malzemesi yapıldığını, esasen 12 Eylül'le hesaplaşma gayesi gütmediğini net olarak vurguladık. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'yı cezalandırınca geçmişin acıları bir çırpıda dinecek, çekilen çileler bir anda sıfırlanacak mıdır? Milliyetçi-Ülkücü Hareket 12 Eylül'ün en ağır, en olumsuz şartlarına maruz kalmış, her anlamda kayba uğramıştır" dedi.

"BAŞBAKAN, PINARHİSAR'DAKİ ÜÇ BEŞ AYINI BİLE MUMLA ARAYACAKTIR"

"Kula kulluk etmedik, zulme boyun eğmedik, 12 Eylül'ün tehditlerine teslim olmadık" diyen Bahçeli, şunları söyledi; "Çünkü biz, hakkımız yense de, tarih ve millet huzurunda haklıydık. Çünkü biz ihlas sahibi, ülkü sahibi, ahlak ve edep mihveri, millet ve vatan sevdalısı Milliyetçi-Ülkücü Hareket'tik. Bunun için Başbakan Erdoğan'dan 12 Eylül ile ilgili öğreneceğimiz hiçbir şey yoktur. 34 yıldır zehir içtik, kızılcık şerbeti dedik. 34 yıldır yaralarımızı sardık, kayıplarımızın yasını tuttuk, içten içe öfkemizi biledik. Belki doğru belki yanlış; fakat bu devlet bizim, bu ülke hepimizin dedik, sesimizi çıkarmadık, mağduriyetlerimizi seslendirmedik. 'Ne yapalım, buna da dayanacağız' dedik, ızdırabımızı içimize gömdük, derinlerimize kilitledik. Şu hayret edilecek işe bakınız ki, şimdilerde Recep Tayyip Erdoğan bize 12 Eylül'le ilgili ahkam kesmekte, 12 Eylül'le ilgili parmak sallamaktadır. Sayın Erdoğan sen ki, Kenan Evren'in ve 12 Eylül cuntasının kucağında pışpışlanan, muhtıralardan süt emen, demokrasi karşıtı cepheden gıdalanan, 12 yıldır Türkiye'ye kan ağlatan bildik bir despotsun. Sen 12 Eylül'ü bırak da, 28 Şubat'ın, 27 Nisan'ın derdine ve peşine düş. Konuşmamın bu aşamasında şunu da önemle belirtmek istiyorum ki, 1980'den 34 yıl sonra darbeciler şeklen cezalandırılıyorsa, yıllar alsa da, on yıllar geçse de; bir gün gelecek 17-25 Aralık'tan dolayı Başbakan adaletin önüne çıkacak ve yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Başbakan, Pınarhisar'daki üç beş ayını bile mumla arayacaktır. Bu bizim için siyasi namus meselesidir. Gün ola harman ola; İnşallah 12 yıldır süren sivil ara dönemin, rüşvet ve yolsuzluk iktidarının kökünü kazımak bizlere nasip olacaktır."

"BAŞBAKAN ERDOĞAN HENÜZ TAHLİYELERİ İÇİNE SİNDİREBİLMİŞ DEĞİLDİR"

Bahçeli, "AKP hükümeti vesayeti sonlandırıyorum, statükoyu bitiriyorum diyerek Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef almıştır. En son olarak Balyoz Davası, AKP'nin başında paralanmış, başında patlamıştır. Biz göre, Peygamber Ocağı'nın mensuplarına camileri bombalama hazırlığı yapıp darbe şartları oluşturdukları iddiasında bulunmak iftiraların en şerefsizi olarak tarihe geçmiştir. Uydurulmuş ve üretilmiş CD'ler, savunma hakkının gasp edilmesi, tanık olarak gösterilen bazı emekli askerlerin dinlenmemesi gibi çok sayıda usul hataları Balyoz Davası'nın omurgasını çökertmiştir. Özel yetkili mahkemeler efendilerinden aldıkları emirlerle suçlu-suçsuz dinlemeden Türk askerini cezaevine koymuştur. En sonunda Anayasa Mahkemesi'ne geçtiğimiz yılın Kasım ayında yapılan bireysel başvurular sonuç doğurmuş ve yüksek mahkeme hak ihlallerini tespit ederek gecikmiş tahliyelerin kapısını geçen hafta açmıştır. Bu çerçevede Balyoz Darbe Planı Davası'ndan dolayı yıllardır içeride tutulan muvazzaf ve emekli askerler yeniden yargılanma şartıyla özgürlüklerine kavuşmuştur. Merak ediyoruz ki, uyduruk delilerle hüküm ihdas eden, tanık dinleme konusunda ayak sürüyen, hukuku mahveden yanlı ve tarafgir hakim ve savcılar şimdi ne yapacaklar, nereye sığınacaklardır? İnsan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan sözde hukukçular ne zaman hak ettikleri yaptırımla tanışacaklardır? Yüzlerce askerimizin kaybolan ve esaret altında geçen yıllarının hesabını kim verecektir? Dahası cezaevlerinde vefat edenleri kim geri getirebilecektir? Ailelerin dramını, yıllarca akan gözyaşlarını, her gün büyüyen özlemlerini Başbakan Erdoğan ve kolkola TSK'ya kumpas kurduğu ahlaksızlar nasıl telafi edecektir? İyi ki Anayasa Mahkemesi vardır, iyi ki hala vicdanını satmayan yargıçlar bu ülkede görev başındadır. Başbakan Erdoğan henüz tahliyeleri içine sindirebilmiş, benimseyebilmiş ve kabullenebilmiş değildir" dedi.

"ENGİN ALAN'A ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM”

Bahçeli, "Hatırlarsanız, Başbakan Erdoğan 18 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Ticaret Odası'nda içindeki kini dökmüş, komployu deşifre etmiş, hangi gerekçelerle mahkemelerin işlediğini açıklamıştır. "Başbakan demişti ki: 'Bu ülkenin başbakanı, soruyorum sizlere, bir anma törenine gider de, bir korgeneral orada ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir. Kalkmadığı anda da tabii bedelini öder o ayrı mesele. Zaten de bedeli ödedi. Ama şimdi bakın gideceği yeri o da buldu.' Sayın Başbakan, bizler bedeli ödeme konusunda sırayı savdık. Ancak bedel ödeme sırası sana geçtiğinden adaletin karşısında ayakta uzun uzun dikileceğin günler bilesin ki çok yakındır. Evet, tam üç yıldır Meclis grup toplantılarımız bir milletvekilimizden yoksun olarak yapılmıştır. Çok şükür, son tahliyelerden sonra hasretimiz dinmiş, eksiğimiz tamamlanmış, grubumuz değerli üyesine kavuşmuştur. Bu duygularla, zor ve zahmetli olsa da, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Engin Alan'a huzurlarınızda geçmiş olsun dileklerimle birlikte aramıza hoş geldiniz diyorum. Değerli arkadaşımızın bugün gerçekleştireceği 'Milletvekili Yemini'nin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, kendisine üstün başarılar diliyorum" dedi.

"EKMEL BEY, MİLLİ VE BİRİKİMLİ BİR CUMHURİYET AYDINI, MİLLET DEĞERİDİR"

Bahçeli, "Ekmel Bey'in Cumhurbaşkanı adaylığı geniş çevrelerde yankı bulmuş, takdir ve ilgi görmüştür. Çünkü Ekmel Bey inançlı, manevi değerlere sahip, milli ve birikimli bir Cumhuriyet aydını, millet değeridir. Uzlaşmanın önemi, kucaklaşmanın güzelliği, ideolojik saplantılarla hareket etmemenin erdemi semeresini vermeye başlamıştır. Ne var ki, Ekmel Bey'in adaylığından korku duyanların, telaş yapanların varlığı az olmakla birlikte kendisini göstermiştir. Bunlar kriz taciri, kavga meraklısıdır. Bunlar Türkiye'nin varlığına kördüğüm atılmasını, huzurumuzun felç olmasını düşleyen zavallılardır. Daha vahimi bunlar arasında azımsanmayacak kadar Recep Tayyip Erdoğan tetikçisi, gizli havarisi, gizli destekçisi vardır. Sayın Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde uzlaşı sağlandıktan sonra, gazete köşelerinde, televizyon ekranlarında, kulislerde, değişik platformlarda 17-25 Erdoğan'a çalışan, tezlerini savunan ve hizmetkarlığına soyunan her görüşten insan suretleri harekete geçmiştir" diye konuştu.

"HAMD OLSUN BİZİM ÇATIMIZIN TEMELİ DE VARDIR, BİNASI DA"

Bahçeli, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ne Pensilvanya imalatı, ne Washington kurgusu, ne de bir başka yabancı ve gayri meşru oluşumun eseri olmayıp yalnızca ve yalnızca büyük Türk milletinin adayıdır. Esasen Başbakan'ın gelişmelerden dolayı keyfi kaçmış, havası inmiş, yürüyüşü yalpalamıştır. Zira Cumhurbaşkanı olamayacağının farkına varmaya, kurduğu hayallerin kabusa döneceğini anlamaya başlamıştır. Başbakan Erdoğan sıklıkla temeli olmayanın çatısı olmaz sözleriyle Ortak Çatı Aday fikrini dinamitlemeye çabalamıştır. Başbakan çok nadir de olsa, doğru sözlerine yenisini eklemiştir. Doğrudur; temeli olmayanın çatısı olmayacaktır. Hamd olsun bizim çatımızın temeli de vardır, binası da vardır ve ortadadır. Anlayamadığımız, bir türlü de çözemediğimiz muamma; eğer varsa, Başbakan'ın temelinde nelerin olduğu, nelerin bulunduğudur" dedi.

"BİZİM TEMELİMİZDE; HARAM LOKMA YOKTUR"

Bahçeli, "Bizim temelimizde; haram lokma yoktur, ayakkabı kutuları yoktur, soygun yoktur, yolsuzluk betonu yoktur, papaz cübbesi giyip sırıtmak, bölücülerle kan sofrasında bağdaş kurup pazarlık kabına kaşık sallamak olmamıştır. Türklüğü inkar etmek, milliyetçiliği ayaklar altına almak, yol için cami yıkmak, keyif için gönül kırmak, evlat için hazine arazisi yağmalamak, iktidar koltuğu için iradesini ipotek ettirmek bizim temelimizde, fıtratımızda görülmeyecek bir yozlaşma halidir. Başbakan bizim çatımızı ve temelimizi bırakmalı, kendi köksüzlüğüne, kendi kimliksizliğine kafa yormalıdır. Anlaşılıyor ki Başbakan, bizim Cumhurbaşkanında aranacak vasıfları dile getirmemizden gocunmuş olacak ki, Ortak Çatı arayışını vasıfsızlığımıza delil olarak sunmuştur. Başbakan'ın penceresinden bakarsak gerçekten de biz de vasıf yoktur, olmaması da bizim için bir nimettir. Çünkü biz de 17-25 Aralık gibi bir kambur, rüşvet ve yolsuzluk gibi bir ahlaki düşüklük hiç olmamıştır. Şunları Başbakan Erdoğan'a önemle duyurmak istiyorum ki; Sayın İhsanoğlunu'nun temelinde Türk ve İslam'a ait tüm değerler vardır. Sayın İhsanoğlu'nun temelinde bizatihi Türk milleti, mayasında millet aşkı vardır. Aziz şehitlerimizin manevi hatıraları, aziz ceddimizin muhterem emanetleri, yaşanmış Türk asırlarının kutlu mirası Ortak Çatı Adayımızın ruhunda somutlaşmış, şahsında temerküz etmiştir. Bizim çatımızın kökü tarih kadar eskidir. Bizim çatımızın vizyonu Türkiye'miz kadar büyüktür. Bizim çatımız birliğin ve kardeşliğin üzerinden yükselmiştir. Ve bizim çatımız Gazi Mustafa Kemal'in eserleriyle güçlenmiş, Türk milletinin hasletleriyle örülmüş, milli mücadeleyle pekişmiş, maziden istikbale kadar uzanan Türk-İslam medeniyetinin umutlarıyla anlam kazanmıştır. Milletimizin Ortak Çatısı; teröristlerin kanlı çadırına, Başbakan'ın çıkar çetesine, hainlerin yıllardır tuttuğu kirli çeteleye asla benzemeyecektir. Damarlarında rüşvet ve ihanetin kol gezdiği BOP'çular, açılımcılar, mandacılar, bölücüler bizi anlamayacak, bizimle beraber olamayacaktır. Türk milleti 10 Ağustos'ta sözünü söyleyecek, kararını verecektir" dedi.

"TÜRKMEN ŞEHİRLERİ BİRER BİRER DÜŞMEKTEDİR"

Bahçeli, "Komşu ülke Irak'ın içine savrulduğu kaos hali gittikçe şiddetlenmektedir. Mezhep düşmanlığı aşırı şekilde tahrik edilmektedir. IŞİD terörü ilerlemeye ve işgallerine devam etmektedir. Tutsak alınan vatandaşlarımız hala kurtarılamamıştır. Irak kan revan içindedir. Yüce dinimiz İslam'ı diline dolayan katiller; tekbirlerle kafa kesmekte, insan canına kıymaktadır. Bu arada IŞİD, İstanbul'u hedef aldığını ilan etmiş, Hatay'a göz koyduğunu değişik vasıtalarla açığa vurmuştur. Bir terör örgütünün, gözbebeğimiz İstanbul ve Hatay'la ilgili hayale kapılması bile Başbakan ve hükümetinin Türkiye'yi ne hallere sürüklediğinin ispatıdır. IŞİD militanları İstanbul'a ancak iki şartla gelebileceklerdir; o da ya toprak olmak, ya da cezaevlerinde çürüyüp kokmaktır. Bu arada Türkmeneli çok zor durumdadır. Soydaşlarımız sistematik olarak katledilmektedir. Türkmen şehirleri birer birer düşmektedir. Peşmerge, Kerkük'ü ele geçirmiş, buranın Kürdistan'ın bir parçası olduğunu uydurmuştur. Başbakan Erdoğan'ın da bir şey olmamış gibi, Barzani'ye mektup yazarak şükran ve teşekkürlerini bildirmesi tam anlamıyla skandal, tam anlamıyla teslimiyettir. Herkes duysun ki; Kerkük dün Türk'tü, bugün Türk'tür, yarın da Türk kalacaktır" dedi.

"SESSİZ KALAMAYIZ, TEPKİSİZ DURAMAYIZ"

Bahçeli, "Türkmeneli'nin tarihi ve kültürel haklarını hiç kimse yok sayamayacaktır. Türkmen kardeşlerimiz çok ağır, çok ciddi taarruz altındadır. Kardeşlerimiz yoksullukla boğuşmakta, ölümle pençeleşmektedir. Bizler Türkmeneli'nin göz göre göre kayıp gitmesine, eriyip yok olmasına sessiz kalamayız, tepkisiz duramayız. Ümidim odur ki, Türk milleti soydaşlarının imdat çağrısına ilgisizlik ve duyarsızlık göstermeyecektir. Bu maksatla Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlattığımızı 21 Haziran 2014 tarihinde yaptığımız yazılı basın açıklamasıyla ilan etmiştik. 'Sen de doyur, sen de giydir' temalı yardımlarımızın Türkmenlere çok anlamlı bir katkı olacağını düşünüyorum. Bu hafta karşılayacağımız Ramazan-ı Şerif'in mübarek ikliminde Türkmen kardeşlerimize el uzatalım, ellerinden tutalım. Başbakan Erdoğan'ın korkaklığı, Türkmen alerjisi tedavi edilmeyecek boyutlara ulaşsa da, Türk milleti soydaşlarımızı yalnız bırakmayacaktır. İsrail'e petrol akıtan, peşmergeye para kazandıran, IŞİD'e yumuşak ve munis davranan, komşu coğrafyalarda Türkiye'nin caydırıcılığını hezimete çeviren Başbakan'ın Türkmenleri kaderine terk etmesi günahlarına yeni bir halka ekleyecektir. Bu nankörlük, bu vefasızlık, bu Türk düşmanlığı Başbakan'ı gölge gibi takip edecek, eninde sonunda ayağına dolanacaktır" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)