ANKARA, () - MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli' Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci ile ilgili yapacağı ziyaretler ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın, " Devlet Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel ve 10. Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret edecektir" dedi.

Semih Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı makamı; Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği varlık ve istiklal mücadelesinin süzülüp damıtılarak belirli kurallara döküldüğü mercidir. Milletimizin sahip olduğu bütün hasletlerin muhassalası, bu yüce makamın manevi ikliminde toplanmıştır. Cumhurbaşkanlığı; Türk milletinin tertemiz sinesinden doğan bağımsızlık aşkının en canlı timsali, egemenlik iradesinin en yüksek seviyedeki temsil yeridir. Birlik ve beraberliğimizin simgesi, milletçe bağlandığımız ülkülerin temerküz ettiği kuvvettir. O itibarla Cumhurbaşkanlığı mevkiinin; hiçbir ideolojinin, hiçbir zümrenin, hiçbir çıkar grubunun emanet ve emrinde olmaması gereklidir. Bu temel gerekçelerle Milliyetçi Hareket Partisi, cumhurbaşkanlığı makamı için bir bölgenin, bir kesimin, bir yüzdenin, bir kitlenin değil, bütün Türk milletinin hak ve hukukunu gözetecek evsafta bir ismin tespiti açısından “ÇATI ADAYö önerisini gündeme taşımıştır.

Bilindiği gibi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı makamının millî iradenin ortak çatısı, ortak yüzü, ortak refleksi olması gerektiği görüşünü dile getirmiş; o bakımdan herkesin benimseyeceği, “İşte aradığım bu!” diyebileceği bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesinin ehemmiyetine işaret etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, bu öngörüleri doğrultusunda girişimlerde bulunacağını da duyurmuştur" dedi.

Semih Yalçın, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak çatı adayı tespiti ile ilgili temas ve görüşmelerine 16 Mayıs 2014 tarihinde(yarın) eski cumhurbaşkanlarımızı ziyaret ederek başlayacaktır. Bu amaçla Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'i 16 Mayıs 2014 Cuma günü saat 16.30'da, 10. Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer'i ise 20 Mayıs 2014 Salı günü saat 14.30'da konutlarında ziyaret edecektir. Partiler üstü bir gaye ile Çankaya'nın 12. değerli ismini tespite yönelik bu ziyaretler sırasında eski cumhurbaşkanlarımızın düşüncelerine müracaat edilecek ve görüş alışverişinde bulunulacaktır" dedi.

Semih Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaştığı bir dönemde Soma'da meydana gelen facia bütün Türkiye'yi büyük acılara boğmuştur. Böyle zor günlerde milletçe dayanışma içinde olmanın değeri daha çok ön plana çıkmaktadır. Soma'daki maden ocağı faciası; kor düşen yüreklerimize hoşgörü, sabır, diğergâmlık ve paylaşma gibi insani değerlerin ihmal edilmemesi gerektiğini bir defa daha göstermiştir. 300'e yakın vatandaşımızın canına mal olan bu elim kaza, uzlaşma ve dayanışma kültürünün kıymetini ortaya koymakla kalmamış; Türk milletinin can ve mal emniyetiyle mukadderatının bütün makam ve mevkilerden önemli olduğunu hatırlatmıştır. Soma'da meydana gelen feci hadise dolayısıyla aziz milletimizin derin teessürlerini yüreğimizde hissettiğimizi, gönülden paylaştığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz. Yüce Allah'tan; hâlen maden ocağında mahsur bulunan vatandaşlarımızı bize bağışlamasını niyaz ediyor, milletimize bir daha böyle büyük acılar tattırmamasını diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.

() (MV)