BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün ülkede büyük karışıklıkların olduğunu, haksızlık, adaletsizlik ve hukuksuzlukların savunularak yapıldığını öne sürerek, "Ülkenin geleceği, birliği için bir araya gelmeyenler PKK'lı, KCK'lı milletvekillerini kurtarmak için bir araya geliyor" dedi.
Partisinin Sorgun ilçe ve belde belediye başkanlarının aday tanıtım toplantısına katılan Destici yaptığı konuşmada, "Doğu Türkistan'daki uygur kardeşlerimiz her gün katil Çin tarafından sudan sebeplerle yok edilmek için öldürülüyor. Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz katliama tabi tutuluyor. Suriye'deki başta Türkmen ve Müslüman kardeşlerimiz, maalesef 100 binden fazlası hayatını kaybetti. Bütün bunlar olup biterken, Türkiye'yi yönetenler başını iki elinin arasına alıp, 'acaba bunlarda bizim bir suçumuz yok' deyipte, vicdanlarından neyi duyuyorlar?, hangi muhasebeyi yapıyorlar. 30 yıl millete kan kusturan, askerimize, polisimize, kundaktaki bebeğimize kurşun sıkan, kardeşi kardeşe düşüren ve bugün devleti, milleti ülkeyi parçalamak için her türlü tezgahın içinde olmuş, ve 17 yıl mahkumiyet almış bu KCK'lı, PKK'lı sözde milletvekillerini kurtarmak için gösterdikleri çapanın yüzde birini Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimiz için bu hükümetin temsilcileri ve sözcüleri neden göstermiyor?" diye sordu.
Anayasa Mahkemesi'ne baskı yapıp, hukuki olmayan siyasi bir karar aldırarak PKK'nın milletvekillerini şimdi Meclis'e getirdiklerini öne süren Destici, "Bu milletin gözünün içine baka baka PKK'lıları, KCK'ları elinde Mehmetçiğin, polisin, öğretmenin, imamın kanı bulunanları Meclis'e getirmekle mutlular mıdır acaba? Ve mutlu oldukları gözüküyor. Ben bunun takdirini sizlere bırakıyorum. Daha ilerisini de yapacaklar. Bakın milletin birliği için, refahı için, gelişmesi için yeni anayasa için bir araya gelemeyen, anayasayı yapamayanlar, Pazartesi günü bir araya gelecekler. AK Partilisi, CHP'lisi, BDP'lisi meclise girenlerin hepsi bir aya gelip, tutuklu milletvekillerini, tutuklu değil hükümlü olanları da nasıl kurtarırız yolunu arayacaklar. Keşke bu birlikteliği millet için yapabilseniz. Keşke bu birlikteliği yeni anayasada göstermiş olsaydınız. Keşke bu milletin işsizliğini, yoksuzluğunu sona erdirmek için bunu yapmış olsaydınız. Ama bunlarda milletin menfaati için, ülkenin geleceği için birliliği için bir araya gelmeyenler, PKK'lı, KCK'lı milletvekillerini kurtarmak için bir araya geliyorlar" dedi.
Türkiye'de 75 milyondan 50 milyonunun yoksulluk ve açlık içinde yaşadığını, 12 milyon çalışandan 6 milyonunun asgari ücretle çalıştığını kaydeden Destici, "Bu ülkenin 50 milyonu açlık sınırı altında. Bütçedeki gidere bakıyorsun 53 milyar faiz gideri. Başbakan çıkıp diyor ki IMF'ye borcu ödedik. IMF'ye borcu ödemeyle bizim borcumuz bittiyse, 436 milyarın, 53 milyarı faiz gideri. O zaman biz bu 53 milyarı faiz olarak kime ödüyoruz sayın başbakan, bir de bunu söyle" dedi.
Türkiye'de 348 milyar verginin sadece 31 milyarının kurumlar vergisi olduğunu, geriye kalan 320 milyara yakın verginin dolayı yolla KDV'den, telefondan, doğalgazdan, otomobilden alındığını belirten Destici, "Yeni yılda gelen zamlarla birlikte bunları gördük" diye konuştu.