BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasına karşı çıktı. Destici, "Özel yetkili mahkemeleri kaldırmak demek, başta terörist başı Apo olmak üzere tüm PKK ve KCK'lılara yeniden yargılanma yolu açıp affetmek demektir. Bunun adı örtülü bir aftır. Özel yetkili mahkemeleri kaldırmak demek Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat, 12 Eylül cuntacılarına örtülü bir af ve davaların tamamen kapatılması demek. Özel yetkili mahkemeleri kaldırmak demek, Muhsin Yazıcıoğlu'nun soruşturma dosyasını kapatmak demektir" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'de Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Salonu dolduran kalabalığa konuşan Mustafa Destici, hukukun önünün açılması gerektiğini söyledi. Destici konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yunus Emre’nin dediği gibi 'gelin işi kolay kılalım.' Hukukun önünü açalım. Devlet adamlığı milleti için gerektiğinde nefsinden vazgeçmesini bilecek yiğitliği sergileyecek adamdır. Devlet adamlarının herkesten önce bu yiğitliği gösterme mecburiyeti vardır. Burada yapılacak olan şahsi menfaatlerden, şahsi öfke ve kızgınlıklardan artık vazgeçmektir. Hukukun önü açılması lazım. Çünkü hukuk ve herkese lazımdır. "
BBP'nin önümüzdeki yerel seçimlerin tek galibi olacağını öne süren Mustafa Destici "Bugüne kadar milleti hep alternatif yok diye kandırdılar. Milletimiz artık alternatifin BBP olduğunun farkına varmıştır" diye konuştu.
'NE OLDU DA ÖYM'LERİ KALDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?'
Son günlerde hukuk sisteminin ve HSYK’nın yapısının değiştirilmeye çalışıldığını ifade eden Mustafa Destici, 3 yıl önce de bu hükümetin değişikliğe gittiğini ve HSYK'nın yapısını oluşturduğunu, kendilerinin de 'Evet' dediğini belirtti. Destici şunları söyledi:
"Şimdi ne oldu da bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz? Yine bu hükümet döneminde özel yetkili mahkemeler kuruldu. Ne oldu da şimdi bu özel yetkili mahkemeleri kaldırmaya çalışıyorsunuz? Bölücü olmayan, çete kurmayan, örgüt üyesi olmayan, devletine millete baş kaldırıp silah çekmeyen, her hangi bir yolsuzluğun, hırsızlığın içinde olmayan özel yetkili mahkemenin hakiminden, savcısından niye korksun? Dolayısıyla da bu mahkemeler dün lazım idiyse bugün lüzumunu niye yitirmiştir? Bunun millete anlatılması lazım. Bizim anladığımız şudur. Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmak demek başta terörist başı Apo olmak üzere tüm PKK ve KCK’lılara yeniden yargılanma yolu açıp affetmek demektir. Bunun adı örtülü bir aftır. Özel Yetkili mahkemeleri kaldırmak demek milletin iradesini tanımayıp, milletin seçtiklerini silah yoluyla, darbe yoluyla değiştirmeyi girişiminde bulunanları, Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat, 12 Eylül cuntacılarına örtülü bir af ve davaların tamamen kapatılması demek. Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmak demek bütün yolsuzlukları, hırsızlıkları, uyuşturucu ve her türlü fenalığı, örgütlü işlenen suçların üzerine örtmek demektir. Daha da önemlisi bizim için rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun soruşturma dosyasını kapatmak demektir."
BBP lideri Mustafa Destici konuşmasının ardından Eskişehir'deki belediye başkan adaylarını tek tek yanına çağırarak ellerini havaya kaldırdı.