Uğur MART- Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim meydanlarında Türkiye'nin sorunlarının konuşulmadığını, hükümet ile muhalefetin kayıkçı kavgası yaptığını söyledi.
Partisinin belediye başkan adaylarını tanıtmak için Niğde'ye gelen Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında BBP olarak tüm illerde kendi adaylarıyla seçime katıldıklarını anlattı. Seçim meydanlarında Türkiye'nin sorunlarının konuşulmadığını belirten Destici, suni sistemler oluşturulup sanal düşmanlar yaratılarak bir kayıkçı kavgası yapıldığını vurguladı. Destici, "Başbakan ile ana muhalefet partisi Genel Başkanı müthiş bir kayıkçı kavgasıyla gündemi meşgul ediyor. Onlar kayıkçı kavgasına devam ederken PKK'nın siyasi uzantıları bunun bir seçim olmadığını bir referandum olduğunu açık ve net bir şekilde söylemektedirler. Yine aynı şekilde bu seçimlerden sonra bir özerklik ilan edeceklerini belirtmektedirler. Bana göre bu müzakere sürecinin adına çözüm sürecinin içerisinde pazarlıklar var. Bu çözüm süreci çözüm süreci değil bir müzakere ve pazarlık süreci. Bu süreçle birlikte PKK öncelikle meşrulaşacak, daha sonra büyük bir siyasi güç haline gelecek ve daha sonra devletleşme adımları atacak" dedi.
Yayınlanan ses kayıtları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Destici şunları söyledi:
"Kamuoyuna sızan ses kayıtlarını bahane ederek ya da bu ses kayıtlarının kamuoyunda oluşturacağı algıdan ve tesirden korkan hükümetin büyük bir panik havası içerisinde birtakım yasal düzenlemeler yapmakta olduğunu görmekteyiz. Hükümet, kendi korkusuyla büyük bir korku imparatorluğu kurmaya çalışıyor. Sayın Başbakan hızını alamadı Facebook ve Youtube'yi de kapatmaya kadar işi götürdü. Bu demokratik ülkelerde bırakın uygulamasını, söylenebilecek bir söz bile olmadığını düşünüyorum."
Destici, açıklamasının ardından ilçeleri de gezerek belediye başkan adaylarını tanıttı.

UM,AÇ(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)