BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hiçbir demokratik ülkede Türkiye'de yaşananlar yaşanmaz. Buna müsaade edilmez. Hiçbir demokratik ülkede siyaset yargıya müdahale etmez" dedi.

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde BBP İlçe binasını ziyaret eden Mustafa Destici, Türkiye'de gündemin bir anda değiştiğini ve sistemin değişmeye müsait olduğunu belirtti. Türkiye'de her gelen iktidarın yargıyı kontrolü altına almaya çalıştığını öne süren Mustafa Destici, şunları söyledi:

"Maalesef Türkiye'de taşlar yerine oturmamış, sistem tam olarak yerleşmemiş. Demokratik bir Cumhuriyet olduğumuzdan kimse bahsedemez. Hiçbir demokratik ülkede Türkiye'de yaşananlar yaşanmaz, buna müsaade edilmez. Hiçbir demokratik ülkede siyaset yargıya müdahale etmez. Hiçbir demokratik ülkede hukuk kuralları olaylara göre, kişilere göre, zamana göre, zemine göre değiştirilmez. Hiçbir demokratik ülkede başlamış olan bir soruşturmaya müdahale edilmez. Ama maalesef baktığımız zaman dün başlayan soruşturmaya hemen ertesi gün hem yeni savcılar atanarak, hem bu soruşturmayı gerçekleştiren emniyet müdürlerine el çektirerek resmen fiili müdahalede bulunulmuştur. Devleti yönetenlerin, hükümet edenlerin bu soruşturmaya müdahale etmemesi lazım. Şu anda yapılanlar suçluluk psikolojisi ile yapılmaktadır. Eğer suçları yoksa er ya da geç ortaya çıkacaktır. Siz şeffaflıktan kaçarsanız, tam tersine içe kapanırsanız, denetim kurullarını çalıştırmazsanız, çalışan denetim kurullarının önüne barajlar oluşturursanız, siz teftiş kurullarını pasifleştirirseniz ve teftiş kurullarını lav etmeye kalkarsanız, Sayıştay'a bile yeni bir kanunla müdahale etmeye kalkışırsanız, dünkü yaşananlar gibi apar-topar HSYK'yı toplayarak oraya yeni atamalar yaptırırsanız, soruşturmayı yürüten bir takım emniyet müdürlerine el çektirirseniz o zaman ülkemizin bir yolsuzluk girdabına sürüklendiğini ve yolsuzlukların Türkiye'nin hemen hemen her tarafına sıçradığının algısını da yerleştirmiş olursunuz."

17 Aralık soruşturması ile ilgili değerlendirme yapan Mustafa Destici, "Bir devlet bankası genel müdürünün evinde yapılan aramada ayakkabı kutularının içinden 4,5 milyon dolar çıktığı iddiası var. İddiadan öte polisin yaptığı aramalardan bu bir tespittir. Devletin yüz milyonlarca lira dış borcu var, iç borcu var. 2013 yılı bütçesinde bu millet 53 milyar faiz ödedi, 2014 yılında ise 60 milyara yakın faiz ödeyecek. Benim hükümete bir önerim var. Bütçe açığını kapatmak istiyorsanız kaynak var. Gidip bakarsanız evleri gezdiğinizde ayakkabı kutularındaki para ile bu bütçe açığını giderebilirsiniz. Yani asgari ücretliye 3+3 değil bunları topladığınızda 20+20 verebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiye devletinin yeterli imkanları var. Yeter ki bu imkanlar hiç edilmesin. Bu ortaya çıkan yolsuzluğun miktarının yüz milyon liralar olduğu bahsediliyor" diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yapılan operasyonun cemaatle ilgisinin olmadığını düşündüğünü söyleyerek, "Cemaatle hükümet arasında bir kavganın ya da bir çekişmenin sonucu olarak ya da dershanelere misilleme olarak yapıldığı gibi bir iddia var. Kamuoyunda böyle bir algı yerleştirilmeye çalışılıyor. Bunun böyle olmadığını düşünüyorum ve temenni ediyorum. İnşallah böyle değildir" dedi.