BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 5 yıl önceki helikopter kazası davasının peşini bırakmayacaklarını belirterek, "Biz hakkımızı arıyoruz. Hak davamızı arıyoruz, şehitlerimizin ne olduğunu bilmek öğrenmek ve sorumluları kimse mutlaka hukuk içinde hesabının verilmesini istiyoruz. Hiç kimsenin dosyanın üstünü kapatmaya gücü yetmez." dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisi tarafından düzenlenen miting için Sivas'a geldi. Kent meydanındaki mitinge BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu da katılarak partilileri selamladı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici sözlerine merhum eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarını anarak başladı. Sivas'taki kendi partilerindeki belediyelerin 40 yılda yapılamayanı 5 yılda yaptıklarını ifade eden Destici, şöyle konuştu:
"Seçim meydanlarına baktığınızda ne iktidarın gündeminde, ne başbakanın gündeminde, ne de muhalefette maalesef ülkenin ve sizlerin problemi yok. Maalesef bir kayıkçı kavgasına tutuşmuşlar. Kullandıkları dil Türk-İslam ahlakına uygun değil. Oy için milleti ayrıştırmanın kamplaştırmanın bölerek çatışmanın kimseye fayda olmadığını herkesin bilmesini istiyorum. Biz bu oyunlara asla düşmeyeceğiz. Kamplaştıran, bölen, ayrıştıranlardan olmayacağız. Onlara inat birlik, beraberlik, kardeşlik, barış sevgi diyeceğiz. İşçinin, çiftçinin, esnafın, emeklilerin problemleri konuşulmuyor. Bunlara çözüm önerileri aranmıyor. Varsa yoksa milleti ayrıştıracak, kamplaştırıp çatıştıracak bir dil kullanılıyor. Milleti ayrıştırarak, bölerek gelecek oyu bugüne kadar istemedik, bundan sonra da istemiyoruz. Çünkü biz ülkemiz, milletimiz ve inandığımız değerler için siyaset yapıyoruz. Asla şahsi ve parti çıkarlarımızı ülke ve millet önüne koymadık ve koymayacağız. Siyaset için yalan söylemedik söylemeyeceğiz. Milleti aldatmadık, kandırmadık bundan sonra da kandırmayacağız, doğru neyse onu söyleyeceğiz. Birileri ayeti kerimelerle dalga geçebilir, hafife alıp şaka konusu yapabilir. Ama biz asla onların yaptığını yapmayacağız. Yüce Allah 'Emrolunduğu gibi dosdoğru olun' diyorsa biz de dosdoğru olacağız, asla eğri olmayacağız. Peygamberimiz 'Aldatan bizden değildir' diyor. Sizi aldatmayacağız, kandırmayacağız, asla yalan söylemedik ve bundan sonra da söylemeyeceğiz."
'TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLER GAFLET İÇİNDE'
Türkiye'nin dış politikada da gereken adımları atamadığına dikkat çeken Destici, şöyle devam etti:
"Kırım'da, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Irak, Mısır, Myanmar'da, dünyanın hangi coğrafyasına kafanızı kaldırıp göz gezdirdiğinizde Türk-İslam coğrafyalarında zulüm ve gözyaşı olduğunu göreceksiniz. Emperyalist küresel güçlerin kanlı çizmeleri altında sömürülmekte ve katledilmektedir. Son örnek Kırım. Kırım bir Türk yurdudur. 600 yıl boyunca Osmanlı ile birlikte Kırım Hanlığı ve beyliği olarak devam etmiştir. Ruslar milyonlarca Kırım Türkü'nü katletmiş, vatanlarından sürmüşlerdir. Son yaşananlarda Türkiye'yi yönetenler bu sürede sessiz kalıp gaflet halinde durmuşlardır. Bu sürece seyirci kaldılar. Suriye'de toprak bütünlüğünden, barış ve kardeşlikten yanaydık. Milyonlarca insan mülteci konumunda."
'AKLINIZI BAŞINIZA ALIN'
Çözüm süreci diye başlayan sürecin bir pazarlık ve müzakere süreci olduğunu iddia eden Destici şöyle dedi:
"Önce PKK'yı meşrulaştırıp sonra büyük bir siyasi güç haline getirecek, sonra bunları birleştirip kukla devlet kuracak. PKK'nın siyasi uzantıları ne diyor. 'Bu bir yerel seçim değil özerkliğin referandumu' diyor. Hükümet edenlerden bunlara cevap yok. Duymazdan geliyorlar. Siirt'e gittim. Orada pankart asmışlar. İş, aş, su, yol vaat etmiyorlar. Öz yönetim diyorlar. 'Yerel yönetimlerde bizi seçerseniz kendi güvenlik güçlerimizi kuracağız, kendi okulumuzu, kendi vergi sistemimizi kuracağız' diyorlar. Paralel devlet diyenler, bu söylemi bırakın, burada üçgen devlet kuruluyor. Sen tutturmuşsun bir paralel devlet. Özerklikten bahsediliyor hiç sesiniz çıkmıyor. Birileri gaflet içinde olabilir, sessiz kalabilir. Bu ülkede yaşayan 75 milyonun tamamı sabırlıdır. Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin söylemlerini rehber seçmiştir. Bıçak kemiğe dayanırsa vatanı, ülkesi için bu millet gerektiği zaman kanını, canını, malını verir, ama bırakın vatanın bir avuç toprağını, bir çakıl taşını dahi hiç kimseye vermez. Herkes bunu böyle bilsin. Özerklikten bahsedenlere şunu söylüyorum, Cumhuriyet'in kurulduğu kentten sesleniyorum, aklınızı başınıza alın. Rüyalarınızı kabusa çeviririz, hayallerini zindan ederiz, heveslerinizi kursaklarınızda bırakırız. Aklınızı başınıza alın. 75 milyon bir beraber olarak kardeşçe yaşayacağız. Bunu kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz."
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ELEŞTİRİSİ
Binlerce taşeron işçi, asgari ücretli, emekli, işçi ve çiftçilerin açlık sınırı altında yaşadığını ifade eden Destici, ülkedeki 75 milyon insanın 50 milyonunun açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşadığını iddia etti. 1 milyondan fazla taşeron işçi olduğunu hatırlatan Destici, BBP iktidarında bunların tamamına kadro vereceklerini söyledi. Hükümetin IMF borcunu ödemekle övündüğüne dikkat çeken Destici, oysa ülkenin bu iktidar öncesinde 220 milyar dolar olan toplam borcunun şu anda 588 milyar dolara çıktığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın daha 6 ay önce katılıp övgüler yağdırdığı Türkçe Olimpiyatları için takındığı tavrı da eleştiren Destici, "6 ay önce Türkçe Olimpiyatları en iyi olimpiyattı, en iyi hizmeti yapıyordu, başındaki muhterem hoca efendiydi. 160 ülkedeki okullardaki görev yapan o öğretmenler, en iyi hizmet erleri, Türkiye'nin en büyük hizmet elçileriydi. Şimdi durum değişti bütün olumsuzlukların sorumlusu paralel yapı oldu. Ondan önce de faiz lobisiydi" dedi.
'BÖYLE HUKUK SİSTEMİ OLUR MU'
Twitter'in yasaklanmasına da değinen BBP Lideri Destici şöyle konuştu:
"Bunlar yasakları ortadan kaldıracağız diye geldi, önce internet yasağı getirildi, en nihayetinde twitter yasaklandı. Ortaya sürdükleri şeylerin hukuki dayanağı ve inandırıcılığı yok. Başbakan çıkıp meydanda 'Kapatacağız' diyor, 1 saat sonra kapanıyor. Böyle bir hukuk sistemi olur mu ? Sonra bir de Bakara makara konusu var. Bunu bir başkası söylese, iktidar bunu 7 düvele söyler, bütün seçim meydanlarına malzeme yaparlardı. Egemenlerin bağışı altında hiç ses çıkarmıyorlar. Bu millet inancıyla, diniyle değerleriyle alay edilmesini asla kabul etmez. Bu millet size bugüne kadar dini değerlerinden, inançlarından dolayı destek vermiştir. Çıkıp milletten özür dilenmesi gerekiyor. Bu büyük Türk milletinden özür dilenecek."
'DOSYANIN ÜSTÜNÜ KAPATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'
Rahmetli genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadetinin 5'inci senesinde olduklarını hatırlatan Destici, olayın peşini asla bırakmayacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Bugüne kadar hukuk içinde takip ettiğimiz bu süreci yine hukukun içinde yılmadan, yorulmadan sonunu kadar takip edeceğiz. Özel mahkemeleri kapatarak dava sürecini akamete uğratmayı hesap edenler varsa hesaplarında boğulurlar. Dün avukatlarımızla Kahramanmaraş'taydık. Takip edeceğiz. Kan davası ve intikam peşinde değiliz. Biz hakkımızı arıyoruz. Hak davamızı arıyoruz, şehitlerimizin ne olduğunu bilmek öğrenmek ve sorumluları kimse mutlaka hukuk içinde hesabının verilmesini istiyoruz ve bu hesap verilene kadar bunun takipçisi olacağız. Hiç kimse usanmamızı, yorulmamızı beklemesin. Sonunu kadar takip edeceğiz. Kafamızdaki soruların cevaplarını mutlaka alacağız. Olaydan sonra Muhsin Yazıcıoğlu sağ mıydı ? Olaydan 2 saat sonra olay yerine 2 helikopter indi mi ? 4 dakikalık radar kayıtları ne oldu ? Helikopterin GPS parçaları neden söküldü ? Bu işin akıbeti mutlaka açığa kavuşturulacak. Bu şüpheler ortada iken hiç kimsenin dosyanın üstünü kapatmaya gücü yetmez. Buna asla müsaade etmeyeceğiz."
BBP Genel Başkanı Destici konuşmasının sonunda ise BBP'nin hedeflerini anlattı. Destici idam cezasını geri getireceklerini belirterek, "BBP olarak namus sözümüz. Askere, polise kurşun sıkanlar, kız çocuklarını kaçırıp tecavüz edip öldürenler için idam cezasını geri getireceğiz" diye konuştu. Daha sonra Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, ilçe ve belde başkan adayları ile birlikte partilileri selamladı.

EA,GC(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)