BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanlığı'nın bir askerin yaralanması ile ilgili olarak BDP'den özür dilemesiyle ilgili olarak, "Bir yanlışlık yapılmış ise özür dilemek kadar doğal bir şey yoktur. Genelkurmay Başkanlığı burada kendine yakışanı yapmıştır. Biz BBP camiası, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak, 5 yıldır Genelkurmay Başkanlığından bir özür bekliyoruz" dedi.
Atatürk Spor Salonu'nda partisi tarafından düzenlenen 'İşçi buluşması' adlı toplantıya katılmak üzere Eskişehir'e gelen Mustafa Destici Kırka Zeybek ekibinin gösterisiyle karşılandı. Destici, toplantı öncesi basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı.
AK Parti'li kadın milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) başörtülü olarak gitmelerini desteklediklerini ve bu sayının daha da artacağını söyleyen Mustafa Destici şöyle konuştu:
"Başörtülü vekillerimizi ben genel kurula girmeden ziyaret ettim. Kendilerine teşekkür ettim ve bu kararı vermeden önce de BBP olarak çağrıda yapmıştık. Bu işe inanan ve takmak isteyen vekillerimiz başörtülerini taksınlar ve kimseden korkmadan, çekinmeden meclise girsinler diye kendilerinin yanlarında olduğunu söylemiştik. Bunun artık Türkiye'nin gündeminden tamamıyla çıkmasının bir yolu da bu demokratikleşme paketi adı altında açıklanan pakette özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, yani orada daha ayrıntılı bir durum var, silahlı kuvvetlerde, milli savunma sanayinde işçi kadrosunda çalışan kardeşlerimize yönelik bu yasak devam ediyor. Ayrıca silahlı kuvvetlerde astsubay, subay dışındaki sivil memurlarda bu yasak devam ediyor. Bu yasağın kalkması lazım. Yine emniyet ve yargı mensupları için de yasağın kaldırılması lazım. Meclisteki bu normalleşme ve orada sağ duyulu davranan iktidardan ana muhalefetine, diğer partilere kadar anlayış gösteren ve Türkiye'nin normalleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."
ÖZÜR DİLEMEK KADAR DOĞAL ŞEY YOKTUR
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bir gazetecinin BDP'li Hasip Kaplan'ın "Genelkurmay'ın internet sitesinde Cizre 'de bir askerin yaralanmasıyla ilgili haber nedeniyle bir yanlışlık olduğunu ve olay nedeniyle ve internette yer alışı nedeniyle özür dilediklerini, bu haberi düzelteceklerini tarafımıza bildirdiler" diye açıklamada bulunduğunu söylemesi üzerine şöyle dedi:
"Bir yanlışlık yapılmış ise özür dilemek kadar doğal bir şey yoktur. Genelkurmay Başkanlığı burada kendine yakışanı yapmıştır. Biz BBP camiası, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak, 5 yıldır Genelkurmay Başkanlığından bir özür bekliyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinden sonra gelişmelere baktığımız zaman, yedi ana nedenin Türk Silahlı Kuvvetler ve Genelkurmay Başkanlığının etrafında şekillendiğini görmekteyiz. PKK'lardan, bölücülerden, ayrımcılardan özür dileyecek kadar Genelkurmay demokratikleşmiş gördüğümüz kadarıyla. Herhalde Muhsin Yazıcıoğlunun ailesinden ve bizden de özür dileyecektir. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın öldürülmesiyle ilgili toplumda pekişen 7 ana şüphe var. Bu konular tamamen Genelkurmay ile ilgili. Helikopter üzerindeki cihazları Hava Kuvvetlerindeki görevliler söktü. Muvazzaf subay gizli tanıklık yaptı bu da Kara Kuvvetleri ile alakalı. Ben olayın kasıtlı ya da kasıtsızdır diyemem. Dosyada bunlar var. Genelkurmay Başkanlığı yanlıştan dönmek için erdemlilik göstermiş ise o zaman her zaman bütün ömrünü vatanı için harcamış Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin de bir özür hakkı olduğunu düşünüyorum. Biz bu özrü bekleyeceğiz. Bir yandan da hukuksal boyutu devam ediyor. " KA-HT(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)