Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ’de Ağrılılar Derneği Başkanı ve Denizli Anadolu Dernekleri’nin Kurucu Başkanı Cesim Koçyiğit ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanı Orhun Çoban, Fethiye’de Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik eylemleri kınayarak, sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılmasını istedi.
Fethiye’de HDP İlçe Örgütü’ne yapılan saldırıyı kınayan Denizli Ağrılılar Derneği Başkanı ve Denizli Anadolu Dernekleri Kurucu Başkanı Cesim Koçyiğit, yerel seçimlere az bir süre kala huzur ortamının provake edilmesine yönelik tüm girişimlerin karşısında olduklarını söyledi. Yasal bir siyasi örgütlenmenin tabelasını indirmenin ne belediyenin, ne itfaiyenin görev tanımında olmadığını belirten Koçyiğit, "Yasalar çerçevesinde kurulan, seçimlere yönelik hazırlıklarını yapan siyasal partilerimiz arasında bulunan HDP’ye yönelik saldırıları protesto ediyoruz. Toplumsal tüm kesimlerimizi sağduyulu olmaya, güvenlik güçlerinin de saldırılar karşısında gereken önlemleri acilen alması almaya davet ediyoruz. Fethiye’deki olaylar demokratik standartlarını yükseltmeye çalışan Türkiye’ye yakışmıyor. Fethiye Belediyesi ve İtfaiyesi maalesef provokasyonlara alet olmuştur. Yasal bir örgütlenmenin tabelasını indirmek ne belediyenin, ne de itfaiyenin görev tanımı içerisinde yoktur. Sorumlular hakkında yasal işlemler geciktirilmeden yapılmalıdır" dedi.
Özgürlük ve Demokrasi Partili Denizli İl Başkanı Orhun Çoban da yazılı açıklama yaparak HDP’ye yönelik saldırıları kınadıklarını bildirdi. Son günlerde HDP’nin yerel seçim çalışmalarına karşı bilinçli ve organize şekilde saldırılar gerçekleştirildiğini öne süren Çoban, "Urla’da, Ordu’da, Giresun’da ve son olarak Fethiye’de gerçekleştirilen saldırılar, günler öncesinden yapılan çağrılarla devletin gözü önünde yapılmıştır. ÖDP olarak, halklar arasında düşmanlık tohumları eken, barış umutlarını provokasyonlarla ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı HDP ile dayanışma içerisinde olacağız. Fethiye’de sivil faşist unsurları devlet görevlilerinin okşar bir tavırla karşılaması ve gündeme gelen saldırıları adeta onaylar bir davranış içinde olmaları kabul edilir bir durum değildir. Bu saldırı ile, parti tabelasını söküp yerine bayrak asanlar bir siyasi partinin siyaset yapma hakkını alenen engellemişlerdir" dedi.

ONB(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)