DENİZLİ’de İl Genel Meclisi’ndeki bütçe görüşmeleri gergin geçti. AK Parti, CHP ve MHP'li üyeler zaman zamanbirbirlerinin üzerine yürürken, araya girenler olayların büyümesini engelledi.
Denizli’nin 'Büyükşehir' olacağı 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerin ardından, il özel idaresi de kapanacak. Kasım ayı boyunca 3 aylık bütçe yapmak için toplanan İl Genel Meclisi, 44 milyon liralık bütçeyi oyladı. Görüşmelerde bütçe ve yatırımlarla ilgili Ak Parti, CHP ve MHP’li üyeler söz aldı. CHP’li Bekir Çapar, "AK Parti döneminde yerel yönetimler daha güçlenmiş ve İl Genel Meclisleri daha fazla yatırım yapar, sıkıntıları çözer hale gelmişti. Bu reform nedeniyle övünç duymuştum. Ancak büyükşehir yasası ile yerelde İl Özel İdaresi de İl Genel Meclisi de kapanıyor. Yani demokrasi tatile çıkıyor" dedi.
Çapar’ın sözlerini eleştiren AK Parti Grup Başkanı Avni Örki, "Büyükşehir Yasası ile bir demokrasi atağı gerçekleşti. Ancak sizin mensubu olduğunuz parti döneminde demokrasi tatile çıktı. AK Parti bunu değiştirdi" dedi.
Bu sözler üzerine CHP grubu üyeleri masalara vurarak, Örki’nin sözlerine tepki gösterdi. Avni Örki, Çapar’ın gülerek konuşması üzerine, "Görüyorum ki Bekir Çapar, yarın AK Parti İl Başkanı Avni Örki ile aynı karede gazete sayfalarına çıkacağım diye seviniyor. Çok üzücü" dedi. Masasından kalkan CHP Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir, Örki’ye, "Yeter artık. Ne söylediğini bil? Çok büyüklenme padişahım, senden büyük Allah var" diyerek tepki gösterdi. Sözlü atışmalar sürerken, bu kez de AK Parti'li Birol Konak ile MHP’li Özer Küçükçal arasında tartışma başladı. Konak ile Küçükçal birbirlerinin üzerine yürürken, diğer meclis üyeleri araya girerek kavgayı önledi.
Tartışmaların ardından bütçe oylamaya geçildi. 2014 yılı 3 aylık dönemi kapsayan 44 milyon liralık İl Özel İdaresi bütçesi oy birliği ile kabul edildi.