BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gerekirse facebook ve youtube'u kapatabileceklerini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Demirtaş, "Sosyal medya üzerinden yayılan kirli ilişkileri engellemek için kapatabiliriz diyor. Sen önce halkı tahrik eden ağzını kapat. Çıkıp özür dilemesi gerekirken, halka hakaret ediyor" dedi. Demirtaş Şırnak'ta bir askerin şehit olduğu mayın olayının da ateşkesin bittiği anlamına gelmediğini, bugüne kadar tarafların ateşkese uyduğunu ifade etti.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim mitinglerini bugün Diyarbakır'ın Kocaköy, Hani ve Lice ilçelerinde sürdürdü. Kocaköy'de BDP'lilerin, 'Ben barış dedim, sen parayı yedin', 'Seni sıfırlayacağız az kaldı', 'Çaldıklarını geri ver, paralelini de al git' ve 'Hevselimize dokunma, sabrımızı taşırma' yazılı döviz ve pankartların taşıdığı mitingde konuşan Demirtaş, sadece seçim çalışması yürütmediklerini söyledi. Demirtaş, halkın bugüne kadar büyük fedekarlıklar yaptığını, ödemesi gereken en büyük bedeli ödediğini ve asla zulmün karşısında boyun eğmediklerini belirterek, şöyle konuştu:
AKP'Yİ SIFIRLAYIN
"Bu halk Ortadoğu'nun en büyük siyasi gücü haline geldi. Ortadoğu'da yenilmeyecek tek güç var o da Kürtlerdir. Geri kalan güçler, kağıttan kaplandır. Gültan Hanım ve Fırat Anlı, Amed ve Diyarbakır'ın Başbakan'ı olacaklar. AKP burada bir daha oy almazsa Kürt sorunu ve demokrasi sorunu hemen çözülür. Ses kayıtları çıkıyor, Başbakan'ın umrunda değil. Halkın tekrar kendisine oy vereceğini düşünüyor. Sizler 30 Mart'ta bunun böyle olmadığını göstermek için onları sıfırlayacaksınız."
Başbakan Erdoğan'ın, gerekirse facebook ve youtube'u kapatabileceklerine dair açıklamalarını değerlendiren Demirtaş, "Bütün bu aleverelerin, dalaverelerin duyulmaması için, 'faceyi ve youtube'u kapatabilirim' diyor. Sosyal medya üzerinden yayılan kirli ilişkileri engellemek için, kapatabiliriz diyor. Önce ağzını kapat, ağzını. Facebook ve youtube yerine halkı tahrik eden ağzını kapat. Çıkıp özür dilemesi gerekirken, her yerde halka hakaret ediyor. Geçen yıl, 144 kişi polis kurşunuyla bu ülkede katledildi. Binlerce kişi, son 5 yılda tutuklanıp içeri atıldı. İnsanlar senin yüzünden işsiz kaldı, evine ekmek götüremedi. Sizin çocuklarınız paralarını bavullarla taşırken sen 'twitter yasaklansın' diyorsun. Bunların ortakları Gülen cemaatiydi, şimdiye kadar şirket ortakları gibi birlikte yiyip, birlikte içiyorlardı. İkisi de birbirinden suçlu ve kirlidir. Onların kuyruğuna takılan partiler bu seçimde boylarının ölçüsünü alacaklar. O partileri bu bölgede tabela partisi yapacağız" diye konuştu.
"ULUDERE'DE YAŞANAN ÜZÜNTÜ VERİCİ"
Demirtaş mitinden sonra, dün Şırnak'ta el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, bir uzman çavuşun şehit olduğu olaya değindi. Demirtaş, şunları söyledi:
"Tabi kaygı ve üzücü bir olay. Uzun süredir Roboski bölgesinde ciddi bir gerilim var. Bazı karşılıklı çatışma ve restleşmeye varan bir durum yaşanıyordu. Halk da orada, güvenlik yolu yapılmaması noktasında protesto gösterisi yapıyordu. Halka karşı müdahaleler yapıldı. Ankara hükümet cephesiyle bir kaç görüşme gerçekleştirdik. Uludere bölgesinde barış süreci ruhuna aykırı askeri güvenlik bölgelerinin ve askeri güvenlik yollarının inşa edilmesinin, gerilimi yükselttiğini belirttik. Maalesef gerilim düşmeden ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu son gelen haber, bununla bağlantılı mı değil mi? Bilmiyoruz. Bu bir saldırı mıdır? Yoksa eskiden döşenen mayının patlaması sonucu mu yaşandı? Bundan emin değiliz. Yapılan açıklamalar, birbirleriyle uyuşmuyor. Şu ana kadar PKK'den hiç bir açıklama gelmedi. Fakat ne olursa olsun, yaşanan olay üzüntü vericidir. Savaştan ve çatışmalardan kaynaklı bir tek insanın ölmemesi için ciddi çaba sarfediyoruz. Siyasi bir irade ortaya koyuyoruz. Böyle bir dönemde, böyle bir olayın yaşanması kaygıları ve tedirginlikleri arttırmış durumda. Ateşkesle ilgili taraflar açıklama yapmadığı müddetçe, ateşkes fiilen böyle bitmiş olmaz. Taraflar ateşkese mümkün olduğunca, dikkatli bir şekilde riayet ettiler ve uydular. Ateşkesin bittiği şeklinde, bir açıklama olmadığı müddetçe, ben ateşkesin biteceğini düşünmüyorum."
Demirtaş ve beraberindeki partililer, daha sonra Hani'ye geçti. Hani İlçesi'nde düzenlenecek miting sonrası Demirtaş, Lice İlçesi'ne geçecek.

FA,BB(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)