Fettah YEŞİLYAPRAK/TATVAN (Bitlis), () - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  Bitlis’in Tatvan İlçesi'nde düzenlenen mitingde, "Yolsuzluklara rüşvete bulaşmış bir partiye, bir oy gitmemesi için bütün Tatvanlı kardeşlerimizi, bütün Tatvanlı arkadaşlarımızı ikna etmemiz gerekiyor" dedi.
Demirtaş, Tatvan İlçesi'nde Cumhuriyet Carrdesi üzerinde düzenlenen BDP mitingine yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, yaptıkları belediye hizmletlerini anlattı. Demirtaş, Belediyeyi AK Parti'den borçlarla devraldıklarını, artık yolsuzluklara rüşvete bulaşmış partilere oy gitmesini istemediklerini belirterek şöyle konuştu:
"Yolsuzluklara, rüşvete bulaşmış bir partiye 1 oy gitmemesi için bütün Tatvanlı kardeşlerimizi, bütün Tatvanlı arkadaşlarımızı ikna etmemiz gerekiyor. Bakın burada Tatvan'ı 5 yıl önce devir aldığımızda belediyenin 90 trilyon borcu vardı. Tatvan gibi bir belediye için bu inanılmaz bir borçtur. 90 trilyon borcu aklımız hayalimiz almıyor, gerçi bunların kasalarında ayakkabı kutularında bunların fazlası çıkıyor. Tüm imkansızlıklara rağmen Tatvan'a hizmeti yine biz yaptık. Niye biliyor musunuz? Çünkü Belediye Başkanımız Abdullah Ok'un evinde ayakkabı kutusu, çelik kasası yok ve hırsızlık yapmaz."
Demirtaş, 40 milyon Kürd'ü açlığa sefalete mahkum edenler artık yeni bir Kürt pazarı ile tanışacaklarını da belirterek, "Kürt halkının siyaseti bu kadar güçlüyse, ekonomisi de denk bir güçte olacaktır. Burada ürettiğiniz her şeyi satabileceğimiz, pazarlayabileceğimiz Güney Kürdistan'dan Rojova'ya kadar Kürt pazarını biz kuracağız. Bizler ürünlerinizin satışını sağlayacağız. Başbakan çıkıp, 'Şunu- bunu boykut edin' diyor ya, biz bunu demiyoruz. Ama Kürt halkının kimliğine inancına, tarihine, iradesine saygı duymayanlar bu pazarda yer bulamayacaklardır. Boykota gerek yok, size saygı duyanların ancak bu pazarda yeri olacaktır. Onuda siz sağlayacaksınız. Biz birbirimize yeteriz. Bu hırsızlardan yolsuzluğa boğazına kadar, gırtlağına kadar, alçaklığa batmış olanlardan çare beklemek bizim acizliğimiz olur, bu kadar aciz olmadığımızı 30 Mart'ta göstereceğiz."

FY(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)