'ADAYLIĞIMI SİNDİREMEYENLER VAR'
HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ta vatandaşlarla bayramlaşıp, Bahçelievler Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışında miting düzenledi. Şırnaklıların bayramını kutlayan ve Şırnak'taki bayram coşkusunun her yere ulaşmasını isteyen Demirtaş, şöyle dedi:
"Türkiye'nin bütün ezilen halkların kazanmasını istiyoruz. Nasıl siz direnip kazandıysanız, Türkiye'nin direnip kazanmasını istiyoruz. Bizler artık bu ülkenin bütün emekçileri, yoksulları, yok sayılanları adına, bütün Türkiye'nin halklarının başkanı olmaya aday olduysak bu sizin direnişinizin sayesindedir. Sizin kazanımınızdır. Hala adaylığımı içine sindiremeyenler var. Başta biliyorsunuz 'Kürtler Cumhurbaşkanı olmaz' dediler. Sonra baktılar ki Türkiye'nin batısında ezilen emekçi halklar Kürt'e itiraz etmiyor. Kürtler de Cumhurbaşkanı olur dediler. Çorlu'da da dediler, Antalya'da, İzmir'de, Manisa'da da dediler. Onlar alışmışlar özelikle AKP tayfası ve AKP'nin adayı ille Cumhurbaşkanı zenginlerden oluyor zannediyorlar. İşçi çocukları, emekçi çocukları olmaz dediler. O yüzden korkmuşlar panik halinde her yerde bize hakaret yağdırıyorlar. İnanın ki bize bu kadar ayrımcılık yapılmasa, adil bir yarış olsa, eşit koşularda seçime girsek, asla seçimi kazanamazlar. Asla bu halktan oy alamazlar."
'HIRSIZIN, HIRSIZDAN YANA OLANLARIN OYUNU İSTEMİYORUZ'
Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a defalarca halkın karşısına eşit çıkma çağrısında bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Sen bütün mal varlığını açıkla. Nereden kazanmışsın bu paraları tek tek halka hesap ver. Halen açıklamış değil. Çocuğunun, eşinin, kızının, damadının ne kadar malı mülkü var bilmiyoruz, açıklamıyor. Halktan malını mülkünü gizliyor. 'Canlı yayında birlikte televizyona çıkalım' diyorum. Çağrı yapıyoruz 'gel beraber halkın karşında tartışalım' diyorum korkuyor gelmiyor. Sadece TRT'yi söylemiyorum özel kanallar da bize eşit fırsat versin, bakın göreceksiniz Türkiye'de rekor bir oyla Cumhurbaşkanı seçilebiliriz. Şırnak ve Hakkari rekor oylarla Türkiye birincisi olmalı. İnşallah biz herkesin oyunu alacağız. Sadece hırsızın oyunu istemiyoruz. 'Ben hırsızım, hırsızdan yanayım' diyenin oyunu istemiyoruz. Alın teriyle çalışanlar, emeğiyle üretenler, boğazından helal lokma geçenler bize oy versinler. Hırsızlar kime oy vereceğini biliyorlar." 
Demirtaş, daha sonra Uludere'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin ailesini ziyaret etmek üzere Gülyazı Köyü'ne gitti.

FOTOĞRAFLI