Oktay ENSARİ- Mükremin ÖKSÜZGİL- Cafer ZENGİN / KAYSERİ, () - CUMHURBAŞKANI adayı Selahattin Demirtaş, Gezi eylemleri sırasında Kayseri'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının 3'üncü duruşmasını izlemek için Kayseri’ye geldi. Demirtaş Erkilet Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, "Türkiye’de insanların birbirini döverek öldürmeyeceği bir ortamı, hepimizin linç öfke, öfke ve kinle yaklaşmayacağı bir ortamı yakalamamız gerekir" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, miletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'le birlikte İstanbul'dan uçakla Kayseri'ye geldi. Erkilet Havaalanı'nda bir süre dinlenen Demirtaş gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"’Bugün Kayseri Adliyesi'nde görülmekte olan Ali İsmail kardeşimizin katledilmesine dair duruşma için buradayız. Biliyorsunuz Gezi direnişi sırasında, Eskişehir’de hunharca dövülerek katledildi Ali İsmail Korkmaz kardeşimiz. Elbette ki ölüm her canlının tadacağı şeydir, Allahın emridir. Ancak genç bir insanın, 19 yaşındaki bir insanın böyle dövülerek bir kin sonucu öldürülmesi, Türkiye’de hepimizin gelinen noktayı sorgulama, insanlık vicdanının geldiği noktayı sorgulamak için kendimize soru sormamızı gerektiriyor. Kaybettiklerimizi elbette geri getiremeyiz. Türkiye’de insanların birbirini döverek öldürmeyeceği bir ortamı, hepimizin linç öfke, öfke ve kinle yaklaşmayacağı bir ortamı yakalamamız gerekir. Toplumda barış içinde biribirimize sarılarak el ele, yürek yüreğe yaşamamızın yolu böyle acı olaylarla yüzleşebilmektir. Kayseri Adliyesi'nden, 'insanım' diyen herkesin kabul edeceği bir kararın çıkması için, aileyle dayanışmak için, insanlık vicdanına sahip çıkmak için buradayız."

FOTOĞRAFLI