Ramazan YAVUZ- Serdar SUNAR / DİYARBAKIR, () - CUMHURBAŞKANI adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oyunu Diyarbakır'da kullandı. Oyunu ezilenlerden yana kullandığını belirten Demirtaş, "Sonuç ne olursa olsun barış ve kardeşlik kazansın" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, oyunu kullanmak için eşi Başak, kızları Delal ve Dilda ile birlikte saat 11.00'de Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'na geldi. Vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'ın ardından 1221 nolu sandıkta oyunu kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçildiğini belirterek şunları söyledi:
"Bugün ilk defa Cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor. Biz de oyumuzu kullanacağız. Sonuç ne olursa olsun barış kardeşlik kazansın istiyoruz. Sandığa giden, demokrasi mücadelesine katkı sağlamış olacak. Bütün halklar için en hayırlısı olur temennisiyle oyumuzu atıyoruz, hayırlı olsun. Bugün ortaya ne sonuç çıkarsa çıksın demokrasi mücadelesi bitmiş olmayacak. Biz de kazansak sonlanmış olmayacak. Diğer adayalar da kazansa demokrasi arayışı devam edecek. Bugünkü bir başlangıç sadece. Emeğiyle alın teriyle üretenler adına yeni bir başlangıçtır. Elbetteki çıkacak oyların oranları da bu sıçramanın niteliğini belirleyecektir. Şimdiden sonuçlar hayırlı olsun."
Gazetecilerin "Oyunuzu kime verdiniz" sorusu üzerine Demirtaş, "Oyumu ezilenlerden yana olana verdim" dedi. Seçim sonuçlarını Diyarbakır'da takip edeceğini belirten Demirtaş, vatandaşların sevgi gösterileri altında okuldan ayrıldı.
FOTOĞRAFLI