DEMİRTAŞ: SEN ÇATLASAN DA TEK DİL, TEK MİLLET OLMAYACAK
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Dörtyol Kavşağı'nda 10 bin kişinin katıldığı mitingde, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Demirtaş, "Başbakan, 2011 yılında 'Doğalgaz gelecek' diyordu şimdi yine gelmiş 'Ağrı'ya doğalgaz gelecek' diyor. Her yerde Marmaray’ı yaptık, köprü yaptık hikayesini anlatıyor. Ağrı’ya ne yaptınız? Beyfendinin ayağı Mercedes ile uçak arasında, toprağa değmiyor ki. Biz 30 Mart’ta emekliye ayıralım onları, gidip paralarını saysınlar" diye konuştu.
Başbakan'ın "Kanı biz durdurduk" dediğini anımsatan Demirtaş, "Kanı Başkan Apo durdurdu. Bir yılda 18 defa İmralı’ya 20 defa Kandil'e heyet gönderdik. Devletle konuştuk. Hala gelmiş 'BDP ne yaptı?' Asıl sen ne yaptın hadi söyle. Önce eşit olalım sonra kardeş olalım. Berkin Elvan yaşamını yitirdi. Allah'tan rahmet diliyoruz. İstanbullular, İzmirliler görün işte. Bunları biz yıllarca yaşadık. Uğurlar, Ceylanlar böyle katledildi" dedi.
Ergenekon davası tahliyeleriyle ilgili olarak "Hala binlerce siyasetçimiz içerde ama katiller bırakılıyor. Tutuklamalar yapılırken de adaletsizlik yapıyorlar. Şimdi tahliye ediyorlar yine adaletsizlik yapıyorlar. Hangi kanun çıkarsa çıksın altında görünmez bir yazı var. O yazıyı biz görüyoruz. ‘Kürtlere uygulanmaz’ yazıyor. Kürtlere uygulatmayız diyorlar" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Tek millet, tek devlet' söylemlerine ilişkin de Demirtaş, "Sen istediğin kadar tekle. Allah bizi yaratmış, bizler varız. Sen çatlasan da tek dil, tek millet olmayacak, o iş bitmiş. Kürt halkı sizin tekliğinizi kabul etmeyecek. Siz tekleye tekleye tek ayak üzerinde yürüyüp gidin" dedi.
Asef ULAŞ/AĞRI, ()

(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)