HDP lideri Demirtaş’ın Moskova ziyaretinde, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’dan terör örgütü için AT-14 tanksavar füzesi istediği ortaya çıktı


Rus televizyonlarında “Türkiye’nin neresine füze atalım” tartışmalarının yaşandığı günlerde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Moskova’da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesinin arkasında ihanet dolu işbirliği kararlarının  alındığı öğrenildi. Demirtaş, Ruslar’dan çok etkili AT-14 tanksavar füzesi istedi.

LAVROV’DAN AÇIK DESTEK 

Türkiye’yi ayağa kaldıran ziyaret sonrası Lavrov’un “Türkiye’de Kürtler’in her alanda yürüttüğü özgürlük mücadelesini destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Kapsamlı işbirliği yapabiliriz. Partinizi ve görüşlerinizi desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasının çok ötesinde başkakonuların gündeme geldiği ve işbirliği kararlarının alındığı ortaya çıktı. Rus basınında “Rusya Erdoğan’ın altına mayın koyuyor” başlığıyla yer alan görüşme için, iki ülke ilişkilerini tamamen kopartacak sertlikte değerlendirmeler yapıldı.  

5 km menzili var 

AT-14 Kornet, Rusya tarafından 1994 yılında hizmete sokulan bir güdümlü tanksavar füzesi.

27 kg ağırlığa sahip olan bu silah 5 km uzaklığa kadar etkili bir menzile sahip. İsrail’in Markava tanklarını etkisiz hale getirebilecek çok etkili bir tanksavar silahı.

AT-14 Kornet, Yunanistan, Güney Kore, Suriye, Rusya, İran ve Hindistan orduları  tarafından da kullanılmakta.

Silah 2003 Irak savaşında ve 2006 İsrail- Lübnan savaşında kullanıldı. Amerikan M1 Abrams tanklarını da etkisiz hale getirme özelliği bulunan bu silahların Hizbullah’ın da elinde olduğu biliniyor.

AT-14 Kornet , bir tanksavar olmasına rağmen helikopterlere ve hafif zırhlı araçlara karşı da kullanılabiliyor.

Ayrıca zaman zaman piyadelere ve binalara karşı da kullanıldı. Silah, termobarik savaş başlığı taşıma özelliğine de sahip.