Ömer KOÇ- Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, () - ADANA Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Halkın Demokrasi Partisi (HDP) eş genel başkanları, son zamanlarda parti binalarına saldırı ve sokak hareketlerine dikkat çekip, taraftarlarının provokasyonlara dikkat etmelerini istedi.
HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, her türlü saldırıya rağmen bayraklarını indirmeyeceklerini, bu saldırılar yüzde 10 barajını geçeceklerinin anlaşılmasıyla arttığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü mitinginde provakasyon istemediğini anımsatan Kürkçü, "Senden büyük provakatör var mı, senden adisi var mı?" diye sordu.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Adana mitingine katılımın çok yüksek ve canlı olduğunu belirttiği, yer yer Kürtçe yaptığı konuşmasında, bu siyasi iradenin sandıktan da çıkması halinde çok şeyin değişebileceğini söyledi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ne dış güçler, ne cemaat arkamızda olmadı, olmasın" derken, Başbakan Erdoğan için "Kısa devre yapmış" dedi. Demirtaş, Başbakan Erdoğan ekrana çıktığı zaman ailelerin çocuklara izlettirmemesini isterken "Ruh sağlıkları bozulmasın" diye konuştu.
"ASLA PROVOKASYONA GELMEYİN"
Son günlerde HDP'ye yönelik saldırılar olduğunu belirten Demirtaş, mitinge katılan gençlere provokasyona gelmemeleri çağrısında bulunurken şunları söyledi:
"15-20 gündür her yerde saldırı var, Başbakan'dan tık yok. CHP, MHP liderlerinden tık yok. Kimse 'HDP'ye saldırmayın' demiyor. Çünkü hepsi HDP'den korkuyor ve rakip olarak görüyor. Biz de 3'ünü bir yere koyup kendimize rakip olarak görüyoruz. Saldırılar arttıkça sizler de HDP'nin bayrağını daha fazla sahiplenin. Asla provokasyona gelmeyin. Gençler özellikle sizlere sesleniyorum. 2 hafta var. Seçim otobüsleri üzerinden provokasyon yapmak isteyebilirler. En küçük bir gerilime asla izin vermeyin. Biz seçim kazanmak üzeriyiz Adana'da. Bunun heyecanıyla çalışın. Bunu engellemek için kışkırtmak isteyecekler provokasyonlara asla gelmeyin. Sabırla 2 hafta daha çalışın. "
Mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

ÖK(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)