BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını inceledikten sonra veto edeceğine inandığını söyledi.
Tunceli'de çeşitli programlara katılacak olan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün geldiği Elazığ'dan feribotla Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne geçti. Feribotta çay ve poğaça ile kahvalttı yaptıktan sonra kaptan köşküne çıkan Demirtaş, burada gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önünde bulunan internet yasısıyla ilgili soru üzerine, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı'nın görevi, yasaları inceleyip ona göre hareket etmektir. Yasada tuhaflık olduğunun farkında Cumhurbaşkanı. İnşallah gereğini yapacaktır. Parlamentoya, veto edip geri gönderecektir. Biz de öyle bekliyoruz."
Feribotun dümenine geçen Demirtaş, 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili olarak da "Biz de Dersim sevdalısı olarak bugün Dersim'e gidiyoruz. Bizim için güzel bir gün. Dersim'in sevgilileri olarak burada olmak bizim için anlamlı" diye konuştu.
'PARTİLER, KOLTUĞA ULAŞMAK İÇİN BİRBİRİNİ EZİYOR'
Pertek İlçesi'nde, HDP'li belediye başkan adayı Kenan Çetin'i halka tanıttıktan sonra konuşan Demirtaş, diğer siyasi partilerin koltuk sevdası için yarış içinde olduğunu söyleyip, şöyle konuştu:
"Derdimiz sadece belediye kazanmak değildir. İnanın ki diğer partiler koltuk sevdası ve yarışı içerisinde dikkat edin birbirini eziyorlar. Partililer birbirini eziyorlar koltuğa ulaşmak için. Ama bizde koltuk asıl olan şey değil, asıl olan halktır, halkın iradesidir. Koltuk sadece bir araçtır, asıl olan sizin birlikteliğiniz, ittifakınızdır. Biz her birinizin tırnağını, bin tane belediyeye değişmeyiz. Biz halkımızın özgürlük sevdasını, bin tane koltuğa değişmeyiz. Bütün belediyeleri kaybetmeyi göze alırız, bütün koltukları kaybetmeye göze alırız, ama halkımıza yapılacak hiçbir zulmü, hiç bir hakareti kabul etmeyiz. Biz halkla birlikte, sizle yola çıktık, sizinle birlikte kazanacağız ve Dersim dağlarının hiçbir şehidini unutmadan, Dersim'in direnişçi hiçbir yiğidini, hiçbir evladını unutmadan, Dersim'in alanlarında, meydanlarında direnen kızlarını, erkeklerini unutmadan, Dersim sevdalısı yiğitlerini bu kadar emek, bukadar cefa çekmiş Dersim'in analarını, erkeklerini, esnafını, iş verenini, köylüsünü, çiftçisini, öğrencisini, hiçbirini unutmadan."
'DERSİM'İN İSYAN RUHUNU YANSITACAK BAŞKA PARTİ YOK'
BDP dışında hiçbir partinin Dersim'i temsil kabiliyeti olmadığını savunan Demirtaş, şöyle devam etti:
"Her birinin niyetinden bağımsız söylüyorum; elbetteki 'Diğer partilerden, hareketlerden aday olanlar bizim düşmanımızdır, karşıtımızdır' demiyorum, 'Dersim'in düşmanıdır' demiyorum. Elbetteki her biri kardeşimizdir ama biz isterdik ki kardeşten öte yoldaş olalım. Bugün bu partinin dışında, Dersim'in isyan ruhunu temsil edecek başka parti yok. Hangi amaçla o partilere oy verilirse verilsin, ister AKP'nin, ister CHP'nin, tek bir oyunun buradan çıkmasının anlamı şudur; 'Biz bu zülme itiraz etmiyoruz. Yaptığınız bu hırsızlıklara, yolsuzluklara, hakaretlere, yaptığınız katliamlara, Dersim'e tarihte yaptığınız zulme, itiraz etmiyoruz.' Bunun anlamı bu olacaktır. Ama biz bunlara karşı bir isyan dalgası içerisindeyiz. Biz boynumuzu bükmüyoruz. Siz, 'Bizi korkutamasınız' demek istiyorsanız, vereceğiniz mesaj, Pertek'te HDP oylarının, HDP etrafında kenetlenmek olacaktır. Sizler elnizden geleni yaptınız. Sizler ne Fettullahçı paralellere, ne rüşvetçi yolsuzluk içerisindeki AKP'lilere boyun eğmediniz. Ne de onların peşine, kuyruğuna takılanlara pirim vermediniz. Burada dik bir duruş sergilediniz, bedeli neyse ödediniz. Sürgünse sürgün, köy yakmaysa köy yakma. Elbetteki acılar, yaşadığımız dram, büyük oldu ama geldiğimiz nokta da, hiç küçümsenecek bir nokta değil. Artık Dersim Dersimlileri'ndir."
Daha sonra Pertek'teki HDP seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Demirtaş ve beraberindekiler, Tunceli'ye hareket etti.