"BAŞBAKAN MAĞDUR ROLÜ OYNUYOR"
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Yeniceoba Beldesi'nde de partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın, 12 yıldan bu yana 'Mağdur rolü' oynadığını öne sürdü. Demirtaş, şunları söyledi:
"Bu devlet bizi ezdi. Benim başörtülü kardeşimin, başörtüsünü yasakladı' diyor. 'Belediye başkanıydım beni içeriye attılar', 'Ben çocuklarımı burada okutamadım, yurt dışına gönderdim. Yani dinleyince ağlayacaksınız' diyor. Bu kadar mağdur ve perişan. Öbür tarafta da çelik kasalar, ayakkabı kutuları, ortaya çıktıkça aslında mağdurun kimin olduğu daha iyi anlaşılıyor. Bu halkın vicdanının ne kadar iyi olduğunu biliyor. O nedenle sürekli mağdurum diyor. Çünkü halk ezilenin, mağdurun, yanında olur ve sahip çıkar. O da hep ezildim, yandım bittim yaygarası içinde Türkiye'yi adım adım dolaşıyor. İnanmayın. Bitti artık bu dönem."
"BUNLAR UZAYDAN GELMEDİ, SİZ YAPTINIZ"
Başbakan Erdoğan'ın şimdi de 'Cemaat mağduru' olduğunu ve cemaatten şikayet ettiğini anlatan Demirtaş, vali, emniyet müdürleri, savcıları bugünkü iktidarın atadığını, Cemaatçi olmayanların devlete sokulmadığını öne sürerek, "Cemaatin bölge bürolarından rapor almayan ve onay almayanı memur bile yapmadılar. AK Parti bunu yaptı. Cemaatin bütün kadrolarını, devletin her yerine doldurdular, kendi eliyle yaptıklarını bugün çıkmış halka şikayet ediyor. Diyor ki; 'Bunlar devletin içinde paralel devlet kurdu.' Bunlar uzaydan gelmedi ki. Kendi elinizle yaptınız. Nerede bir BDP'li varsa, attınız, yerine cemaatçileri koydunuz. Adam içki içiyor, işten atılmamak için 'Cemaatçiyim' diye sakal bırakmaya başladı. Bunun örnekleri var" diye konuştu.
Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın kendi eliyle yerleştirdiği cemaatçilerin onun kuyusunu kazdığını ifade ederken Başbakan Erdoğan'ın paralel devletten haberi olmadığı gibi davrandığını kaydederek, "Parasını aranızda paylaştınız. Türkiye’deki inşaat, yol ihalelerine bakın. Duble yollar yapıldı. Cemaatten izni olmayan müteahhit oradan ihale alamaz. Cemaat kimdir; AK Parti'dir. Bugüne kadar böyleydi ve bu şekilde çalışıyor" dedi. BDP Genel Başkanı, "Başbakan daha fazlasını vermem' deyince, hoca bedduaya başladı. Hoca, bedduaya başlayınca Tayyip Erdoğan panikleyip tasfiyeye başladı" derken, Türkiye’de cemaatin derin devleti bulunduğunu bildirerek şunları söyledi:
''Osmanlı döneminden Ergenekoncu arayıncaya kadar, derin devletin Türkiye’de nasıl örgütlendiğini iyi biliriz. Derin devleti Kürtler'e karşı kullandılar. Köyleri yaktılar. Faili meçhul cinayetler işlettiler. Anaların evlatlarını kaçırıp kaybettiler, yok ettiler. Bunların hepsini bu derin devlet yaptı. Onların yerine yeşil, derin devlet, yeşil Ergenekon, cemaatin derin devleti geçti. AK Parti'nin yarattığı canavar, AK Parti'yi yemeye başladı. Mesele, bundan ibarettir."

MKY-HD(İA/)(FOTOĞRAFLI)