"OYNA RECEP OYNA, OYNA AMA ATMA"
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gaziantep'teki mitingin ardından Şanlıurfa'ya geçti. Partisinin Topçu Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Memleketin en büyük yalancısı dediği Başbakan Erdoğan hakkında Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:"Eğer bu iki adaydan biri bizim savunduğumuz ve halkın çıkarına ortaya koyduğumuz ilkeleri savunsaydı. Biz aday olmazdık. İnansaydık AKP’nin adayı milletin adayıdır. Biz aday olmazdık. Ama biliyoruz ki memleketin en büyük yalancısıdır, memleketin en büyük tiyatro oyuncusudur. Oyna Recep oyna. Oyna, ama atma. Atma Recep atma. Meydanlarda atma, ya da atacaksan meydanlarda ufak at civcivler yesin."
SOMA’DAKİ PATRONA PARMAK SALLAYACAKSIN
Taşeron işçi yasasına da değinen Demirtaş, "Öyle bir cumhurbaşkanı olsun ki; taşeron işçi yasası önüne geldiğinde veto etsin. Taşeron işçisine kadro gelsin diyebilen bir cumhurbaşkanı olsun. Bu ülkede 24 milyon işçi var. Bunların içerisinde sadece 1 milyonu sendikalıdır. Çünkü bırakmıyor. Sendikalı olamazsın diyor. Sendikalı olursan sen hakkını ararsın. O nedenle ben seni sendikalı yapmayacağım diyor. Bu 24 milyon içinin sadece 14 milyonu sosyal güvenlik şemsiye altındadır. Geri kalan 13 milyonu ise iş güvencesinden yoksundur. Bu meydanın yarısı belki sigortasız çalışıyor. Ben soruyorum Soma’da bu anlayışla 301 işçi yaşamını yitirdi. Soma’daki patronu yaşamına bir bakın onların da para koyacak yeri yok. Soma’daki maddeni işleten patronun İstanbul’da gökdelenleri var, kuleler dikmiş yatlar katlar lüks bir yaşam harca harca bitmez. Ama madden inen işçinin gaz maskesi yok. 301 işçinin öldüğü madenin o patrona başbakan sen utanmıyor musun dedi mi? İşçiye bağırdı bu işin kaderinde fıtratında var öleceksiniz dedi. Orada parmak sallayacaksan işçiye değil, patrona sallayacaksın. Eğer Çankaya’da halkın gerçek başkanı olsaydı 34 kardeşimizi Roboski de parçaladıktan sonra genelkurmay başkanına teşekkür edemezdi" dedi.
ORTADOĞU'YA BARIŞI GETİRİRİZ
"Biz kendi iç barışımızı kardeşliğimizi sağlarsak Suriye’de barış getiririz" diyen Demirtaş, "Eğer halktan bir cumhurbaşkanı seçilirse biz Suriye ve Irak’a barışı getiririz. Onların ülkelerinden kaçıp ülkemize sığınması değil, kendi ülkelerinde özgür yaşamalarını sağlamalıyız. Halkın başkanı seçilse Ortadoğu barışı gelecek. Halkın başkanı olsa 49 yurttaşımız Irak’ta esir olmaz, kimse insan kafası ile top oynayamaz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI