BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yalancı peygamberler' açıklamasını değerlendirirken, "Hepsi birbirinden yalancı. O Pensilvanya'dakinden;, Pensilvanya'daki de ondan yalancı. Allah onları ıslah etsin" dedi.
BDP tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılmak üzere Antalya'da bulunan  Genel Başkan Demirtaş, bir ev ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'ı hedef alan açıklamalarını değerlendiren Genel Başkan Demirtaş, şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan'ın ve AKP'nin şu psikolojiden kurtulması lazım. 'Bütün dünya bize karşı, bütün dünya, herkes geri kalanlar suçlu. Ak Partililer de sütten çıkmış ak kaşık' psikolojisinden kurtulması lazım. Ortada yolsuzluk, rüşvet hırsızlığa dayalı ciddi iddialar var. Sağlıklı bir soruşturma yürütülmesi yönünde de AK Parti engelleri var. Kamuoyunun gözünün önünde bütün bu hukuksuzluklar, usulsüzlükler yaşanırken Başbakan'ın sağa- sola saldırma yerine hesap verme konusunda daha şeffaf olması lazım ve bu konuda güven veren bir politika ortaya koyması lazım. Bunu yapmak yerine soruşturmaları engelleyen bir tutum sergilerse iş adamlarından, işçilerden öğrencilere kadar herkesi suçlayıp mağdur psikolojisi yaratmaya çalışırsa buradan demokrasi anlayışı, demokrasi mantığı çıkmaz."
'HEPSİ BİRBİRİNDEN YALANCI'
Demirtaş bir soru üzerine Başbakan Erdoğan'ın bugün katıldığı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri' töreninde kullandığı 'Yalancı peygamberler' yakıştırmasını değerlendirdi. BDP lideri, "Hepsi birbirinden yalancı. O Pensilvanya'dakinden yalancı, Pensilvanya'daki de ondan yalancı. Allah onları ıslah etsin" dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın son Brüksel ziyaretinin ise 'taktik hamle' olduğunu Ak Parti hükümetinin yıllardan bu yana Avrupa Birliği ile ilişkileri dondurduğunu öne sürdü. Demirtaş, şöyle konuştu:
"Aşırı özgvünden kaynaklı AB sürecini askıya almıştı. Rest çekmeler, AB'yi yok, hiçe saymalar. Şimdi tabii içerideki sıkışıklığı aşma açısından yeni ittifaklar geliştirme kapsamında bir Brüksel ziyareti gerçekleşti. Kırılan ilişkileri yeniden tamir etmeye çalıyorlar. Bir taktik hamledir. AB'ye stratejik yaklaşılmadığının göstergesidir. İşine geldiğinde AB'yi kullandılar, işi bittiğinde AB sürecini ve AB değerlerini bir kenara ittiler. Bugün sıkıştıkları için bu ittifakı taktik olarak devreye soktular."
ZANA'NIN İMRALI ZİYARETİ
Demirtaş, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın bugün İmralı'da olduğunun hatırlatılması üzerine henüz kendisiyle bir görüşme yapmadığını belirterek, "Daha önce belirtmiştik. Peyder pey milletvekili arkadaşlarımızın çoğu gidecek. Bu sadece bir başlangıçtır. Umut ediyorum ki, milletvekillerimiz onun dışında sivil siyasi heyetler de İmralı'ya gitmeye başlayacaklar. Bugün ki gelişme bu açıdan olumlu bir adım gelişmeydi" diye konuştu.