Aziz ÖNAL/ BİNGÖL, ()-CUMHURBAŞKANI adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bingöl'de düzenlediği mitingde adaylığını çekemeyenlerin olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Bingöl'de düzenlediği mitingde halka seslendi. "Biz bu ülkede ne zorluklarla, yaşam mücadelesi vere vere bugünlere geldik" diyen Demirtaş, adaylığının bütün ezilenlerde heyecan yarattığını söyledi. Demirtaş, şunları söyledi:
"İnanın ki içine sindiremiyorlar, aday olmamızı bile içine sindiremeyenler var. Adaylığımıza tahammül edemeyenler var. Ama göreceksin, alışacaklar. Ama mevzu görecekler ki, Kürtler, Zazalık değil, mevzu insan olma mevzusudur. Mevzu demokrasiye inanma mevzusudur. Türkiye ilk defa, inanın ki, tarihinde ilk defa Kuzey'den, Doğu'ya, Güney'den, Batı'ya, Trakya'dan, Ege'ye, Karadeniz'e, Akdeniz'den Güneydoğu'ya her tarafta bu hakiki eşit, adil kardeşlik mesajını büyük bir coşkuyla kucaklıyor. Tarihimizde ilk defa halkın içinden biri gerçek bir halk evladı, devletin bir numaralı koltuğuna aday oluyor. Ve bu bütün ezilenlerde heyecan yaratıyor. Bütün emekçilerde, işçilerde, kadınlarda, gençlerde heyecan yaratıyor. Sadece Zazaların heyecanı değil, Lazlar da heyecanlanıyor. Gürcüler de, Boşnaklar da, Türkler de heyecanlanıyor. İnanın ki gittiğimiz her yerde, bütün ezilen kimlikler, ilk defa kendilerinden birini, yani halktan birini Çankaya'ya çıkma ihtimalini seviyorlar. Bu onlar açısından büyük bir coşkuya yol açtı."
Demirtaş, "Bizler gibi kimliği, ana dili, vatanı inkar edilmiş yıllarca sadece Kürt olduğu için zulüm görmüş bir halkın içinden çıkmış birinin bugün herkesi kucaklayan, her inancı her mezhebi, her dili, her etnik kimliği ama bütün ezilenleri kucaklayan bir siyasetle Çankaya'ya aday olması elbette ki herkeste heyecan yarıtıyor. Bu heyecan bizim mücadelemizin yarattığı heyecandır. Benim her sözümün ağırlığı arkasında sizin gibi bir halkın varlığındandır. Asıl heyecanı yaratan elbette sizsiniz. Bu nedenle, ben öncelikle bu mücadeleyi yürüten bütün kardeşlerime, genç arkadaşlarıma bedel ödeyen bütün ailelere, bütün annelere özellikle şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Türkiye'ye yeni bir yaşam çağrısıyla, yeni bir yaşam teklifiyle alanlarda, meydanlardaysak, bu sizler adına sunduğumuz bir tekliftir. Biz zaten kardeşçe ama eşit, demokrasi içerisinde, ama adil, barış içerisinde ama haklarımızla birlikte yaşamak istiyoruz dediğimiz için ben sizin temsilciniz, sizin mesajınızın temsilcisi olarak şimdi bu yeni yaşam teklifini Türkiye'nin her yerine götürüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI