DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, ilk kez Kürt bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a destek istedi.
DBP Eş Genel Başkanları Kamuran Yüksek ile Emine Ayna, Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantısında HDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek istedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki üç adaydan Demirtaş'ın Kürt olduğunu ve bunu gururla dile getirdiğini söyleyen Kamuran Yüksek, "Bütün Kürtlerin, Kürt halkının tamamı bu tarihsel gerçeği görerek Sayın Selahattin Demirtaş'ı desteklemeleri gerektiğini belirtiyoruz. Bütün Kürt çevrelere ve yapılara Selahattin Demirtaş'ı desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu gerçeğe, kimliğine, özgür geleceğine, taleplerini, diline, kültürüne, onuruna sahip çıkma adına Demirtaş'ı desteklemelidir. Kendisini orada bulmalıdır. O, bu halkı temsil eden Selahattin Demirtaş'tır. Bu halkın bir çocuğu halkın bağrından çıkmış, yetişmiş, bu onurlu kimliği taşıyarak Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir arkadaşımızdır" dedi.
Yüksek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kendilerini destekleyen yapılarla birlikte devlet adına bu seçime girdiğini ileri sürerek, "Devletçi bir siyaset tarzı sahibidirler. Türkiye siyasetinin gelmiş olduğu aşama ve şu anda devletçi olan siyasi çizgilerin ortaya çıkması açısından da oldukça önemli seçim sürecine girmiş oluyoruz. En alt tabakası olarak tanımlanan ama bizim en onurlu, kesim olarak ifade ettiğimiz halk kesimlerinin, yoksul insanların, Kürtlerin, Alevilerin özellikle Alevilerin ötekileştirilmiş bütün inançların ortak adayı ve kendilerini bulabilecekleri aday Selahattin Demirtaş'tır. Ve bu bir demokratik toplumcu siyaset çizgisidir" dedi.
Alevilerin CHP'de yer aldığını söyleyen Yüksek, "Özellikle Alevi kesimi başta olmak üzere tüm farklı inançlara, tüm bu yoksul, ezilen, demokrasiden yana, kendisine solda tanımlayan kesimlere şunu belirtmek istiyorum. Sizin yeriniz Halkların Demokrasi Partisi'dir, Sizin yeriniz Demokratik Bölgeler Partisi'dir. Sizin destekleyeceğiniz aday sizi temsil edebilecek aday Selahattin Demirtaş'tır. Artık burada bir kırılma olmalıdır, artık kararını vermelidir. Bu CHP'yle yol alınamaz ve Türkiye'nin değişimin, dönüşümün önünde tıkaç rolü oynayan parti Cumhuriyet Halk Partisidir" dedi.


FOTOĞRAFLI