Muhammet KAÇAR- Adem GÜNGÖR/ARTVİN, () – DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu hafta sonu tatilini geçirdiği Şavşat İlçesi’nden geldiği Artvin il merkezinde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Bazı vatandaşlar Davutoğlu'na, “Sayın Başbakanım hoş geldiniz” diye seslendi.
Şavşat İlçesi’nden eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Artvin’e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Makam aracında bir süre telefonla görüşen Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, araçtan inerek yöresel kıyafetli kız ve erkek çocuklardan çiçekleri aldı. Telefonla görüştükten sonra araçtan inen Davutoğlu’nu Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile vatandaşlar karşıladı. Çiçek veren çocukları öpen Davutoğlu, daha sonra da  vatandaşlarla tokalaştı. Bu sırada bazı kişiler Davutoğlu'na, “Sayın Başbakanım hoş geldiniz” diye seslendi. Halk oyunları gösterisi sonrasında folklorcülerle hatıra fotoğrafı çektiren Davutoğlu için alkış tutanlar, “Artvin seninle gurur duyuyor” sloganları attı.
GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ
Artvin Valisi Kemal Cirit’i ziyaret eden Davutoğlu, hafta sonunu Şavşat İlçesi’nde geçirdiğini anlattı, Meydancık Köyü’nde Gürcistan sınır karakolunda askerlerle görüştüğünü söyledi. Davutoğlu, "Sınırın sıfır noktasında Gürcistan Dışişleri Bakanı ile bir telefon görüşmemiz oldu. Dostluk ve komşuluk ilişkilerimizi bir kez daha teyit ettik. Güzel yaylalarda çok güzel anılarımız oldu. Artvinlilere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
BU DOĞAL GÜZELLİKLERİ YAŞATMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
Artvin’in doğal güzellik anlamında ülkenin en güzel köşelerinden birisi olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Artvin’in doğal güzelliklerinin korunması adına hepimize çok büyük görevler düşüyor. Yaylalarımızın bu güzel esintisinin sürmesi ve bir taraftan da doğa turizmine açılarak dünyaya tanıtılması çerçevesinde bize büyük görevler bekliyor.   Herkes hayatında bir kere Artvin’in görmeli, bu güzellikleri temaşa etmeli. Bu doğal güzellikleri yaşatmak hepimizin görevi” diyerek açıklamasını noktaladı. Artvin Valisi Kemal Cirit, Davutoğlu’na ziyaret anısına plaket hediye etti.

FOTOĞRAFLI