Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İki gün önce bu zalimin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde hak ettiği cevabı aldı. Bundan sonra da Türk hava sahasını, Türk kara sınırını herhangi bir yerde geçmek isteyen, herkes hak ettiği cevabı alacak" dedi.
Seçim çalışmasını memleketi Konya'da sürdüren ve 4 ilçede düzenlenen mitinge katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun son durağı Ereğli oldu. Burada 12 yıl boyunca yapılan yatırımlardan bahseden Davutoğlu, devletin, vatandaşlarına kudretli olduğu zaman devlet olma fonksiyonunu icra edebileceğini belirtti.
BAŞÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİZ ÜNİVERSİTE KAPILARINDA BEKLETİLDİLER
Başörtüsü yasağına değinen Davutoğlu, şunları söyledi:
"Devlet, bazen kendi vatandaşına ayrımcılık uyguladı. En iyisini buradaki başörtülü kardeşlerimiz bilir. Üniversite kapılarında bekletildiler. Devlet daireleri kapılarında bekletildiler. Ak Parti iktidarında, önce üniversite kapıları, sonra devlet dairelerinde memur olma imkanı kapıları, daha da önemlisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başörtülü ve açık milletvekillerimizin eşit şartlarda girme imkanı sağlandı. İşte şefkatli devlet budur."
KİMSE BİZDEN HESAP SORAMAZ
Milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte halkın huzurunda olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Size hesap veririz. Allah'a hesap veririz. Ama takip ettiğimiz yol onurlu politikalar, dolayısıyla kimse bizden hesap soramaz. Onların karşısında her zaman başımız dik. Sizi temsil etmek bakımından da anlımız her zaman ak, her türlü hesabı veririz" dedi.
Yurt genelinde yapılan havaalanlarından söz eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Milliyetçilik kasetle olmaz. Milliyetçilik vatandaşa hizmetle olur. Ona imkan götürmekle olur. Havayolunu düşünün. Türkiye'nin her iline havaalanı yapıldı. Her türlü imkanla vatandaşımızı en emin yollarda, her türlü seyahati mümkün kılındı. Sadece Türkiye'de mi? Her yerde gurur duyun, ben gurur duyuyorum. Türk Hava Yolları, dünyada en fazla noktaya uçan on büyük havaya yolu şirketi oldu. 221 noktaya uçuyor, birçok ülkenin dışişleri bakanları bir ülkeden, bir ülkeye geçerken İstanbul'a uğramak zorunda kalıyorlar. Bundan sonra herkes dünyanın neresine giderse gitsin, Türkiye Cumhuriyeti devletine selam verecek. Selam duracak, saygı gösterecek, itibar görecek."
TÜRK HAVA SAHASI VE KARA SINIRI GEÇEN HAK ETTİĞİ CEVABI ALIR
Düşürülen Suriye uçağına değinen Davutoğlu, "Suriye'de bir zalimin baskısı altında ezilen kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. Uzatmaya devam edeceğiz. İki gün önce bu zalimin uçakları, hava sahamızı ihlal ettiğinde, hak ettiği cevabı aldı. Bundan sonra da Türk hava sahasını, Türk kara sınırını her hangi bir yerde geçmek isteyen herkes, hak ettiği cevabı alacak. Şimdi bunun üzerine bir sürü spekülasyon yapıyorlar. Suriye rejiminin ağzıyla konuşanlar çıkıyor. Şimdi buradan gür bir sesle haykırmanızı istiyorum. Türkiye mazlumlara uzunan bu elini daha güçlü bir şekilde uzatabilmesi için bize destek verecek misiniz" diye konuştu.

MKY,HD(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)