Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, "One Minute, diye yükselen sesin arkasında insanlık onurunun sesi vardır. Gazze’nin, Suriye’nin, Irak’ın arkasından yükselen o büyük iddiada insanlık onurunun sesi vardır. İnsanlık onuru gerektirdiğinde her şeyimiz omuz omuza bu onura sahip çıkmak konusunda biran bile tereddüt etmemeliyiz. Tereddüt eden bu yolun yolcusu olan genç olamaz" dedi. 

GENÇLİK BULUŞMASI

Ak Parti Konya İl Gençlik kolları tarafından düzenlenen ‘Gençlik Buluşması’  100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı ve ‘Doğsun Türkiye Bizden Doğarak’ sloganıyla gerçekleştirilen programa katılan partililere girişte üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin bulunduğu tişörtler dağıtıldı. Yaklaşık 5 bin partilinin katıldığı salona geçtiğimiz yerel seçimlerde çalışma yaparken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Ak Parti Gençlik Kolları üyesi üniversite öğrencisi Talha Bayrakçı’nın fotoğrafı ile üzerinde ‘Ak Gençlik seni unutmayacak. Kalbimizdesin.’ yazılı dev pankart asıldı. 

TALHA BAYRAKÇI'NIN AİLESİ DE KATILDI

Seçim çalışması yaparken trafik kazasında ölen Ak Parti Gençlik Kolları üyesi Talha Bayrakçı’nın annesi Songül, babası Yusuf ve kardeşi Seha Bayrakçı ile birlikte kürsüye çıkan Bakan Davutoğlu, ‘’Bu kutlu yürüyüşte kaybettiğimiz Talha kardeşimizi rahmetle anıyoruz. O’nun babası sizin babanız, annesi sizin anneniz, kardeşi sizin kardeşinizdir. Onlar belki bir Talha’yı kaybettiler ama binlerce Talha’yı, Ayşe’yi kazandılar. Onun için huzurunuzda ben sizler adına onlara minnettarlığımı ifade ediyorum" dedi.

BÜTÜN ZALİMLERE VURACAĞIZ

Konuşması sırasında tribünlerdeki gençlerin ‘Vur, vur, vur. Siyoniste vur.’ sloganları üzerine Bakan Davutoğlu, "Bütün zalimlere vuracağız. Bütün gücümüz ve imanımızla haykırarak gereken her türlü dersi vereceğiz’’ diye konuştu. 

ONE MİNUTE

Konuşmasında gençlere seslenen Davutoğlu, aşk, özgüven ve onurla hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Ak Parti hareketinin sadece Türkiye’ye değil, mazlumların bulunduğu her yere ve bütün insanlığa örnek olmuşsa, insanlık onurunu koruduğu için olduğunu ifade eden Davutoğlu şunları söyledi:

"One Minute diye yükselen sesin arkasında insanlık onurunun sesi vardır. Gazze’nin, Suriye’nin, Irak’ın arkasından yükselen o büyük iddiada insanlık onurunun sesi vardır. İnsanlık onuru gerektirdiğinde her şeyimiz omuz omuza bu onura sahip çıkmak konusunda biran bile tereddüt etmemeliyiz. Tereddüt eden bu yolun yolcusu olan geç olamaz."

İNSANLIK ONURU

Ak partinin temelini teşkil eden bir başka özelliğinde özgürlük, istiklal ve onur aşkı olduğunu kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi: 

"Onun için eğer ülkemizin istiklali tehlike altına girerse, eğer mazlumların istiklal arayışlarına sahip çıkmak gerekirse, sağınıza ve solunuza bakmadan ‘İşte biz buradayız.’ diyecek bir gençlik olmalıdır Ak gençlik. Eğer bu ülkenin, mazlumların istikbali gerektirirse her türlü fedakarlığa hazır mısınız. Gazze , Suriye, Arakan, Doğu Türkistan için insanlık onuru adına ayağa kalkmaya hazır mısınız? (Evet) Bizim duymak isteğimiz budur. Bizim duymak isteğimiz ses cılız bir ses değil, gür bir sestir. Kim tarafsız olursa olsun biz hakkın, mazlumların ve adaletin yanında olacağız diyecek olan gür bir sestir."

MEVKİ PEŞİNDE OLMAYIN

Ak Partili gençlere makam, mevki ve hesap peşinde olmamalarını tavsiye eden Davutoğlu şunları söyledi: 

"Bu yola çıkanlar hiçbir hesap içinde olmazlar. Bizden size emanet odur ki; Tek mirasımız vardır. Oda davamız, dava ahlakımız, imanımız ve adalet arayışımız. Bunun için gerekirse hapishanelerde, gerekirse siper önlerinde, gerekirse şahadet makamında oluruz. Ama zihnimizden biran bile kibir ve kudret makamı geçmez. Allah ondan bizi muhafaza eylesin. Onun için uzun yıllar boyu, bu davanın yürüyüşçüleri hep bu ahlakla yürüyecekler.’' 

Bakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından sanatçı Mustafa Cihat tarafından konser verildi. Programa ayrıca Ak Partili gençlerin yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati , Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Zafer Çubukçu , Ak Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Akış ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de katıldı.

FOTOĞRAFLI