Özcan ÇİRİŞ/BİTİS, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Haziran’da  yenilenecek belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin adayına destek vermek için Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne geldi.
Güroymak'ta 30 Mart'ta BDP'li Mehmet Emin Özkan 44 sandıkta 4 bin 522 oy alarak, AK Parti adayı Hüseyin Mutlu'yu 32 oy farkla geçip seçimi kazandı. Ancak AK Parti seçim sonucuna itiraz ederek sandıkların yeniden sayılmasını istedi. 4 kez sayılmasına rağmen seçim sonucu değişmedi. İl Seçim Kurulu AK Parti'nin bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığı yönündeki itirazını kabul ederek seçimleri iptal etti ve 1 Haziran'da yeniden seçim yapılmasını karlaştırdı. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da 1 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek olan Güroymak İlçesi'ne gelerek AK Parti adayının seçim çalışmalarına destek verdi. Muş'tan karayoluyla Güroymak'a gelen Bakan Davutoğlu, bir kahvede partililerle kahvaltı yaptı. Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı balkonundan konuşan Bakan Davutoğlu, Güroymak'ın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek seçimi kazandıkları gün şükür secdesine kapanacaklarını söyledi.
Güroymak'ın Kürtçe adı Norşin'i kullanan Bakan Davutoğlu, Güroymak'ın ilim irfan diyarı olduğunu belirterek, "Norşin bizim kalbimizin mübarek diyarıdır. Burayı kaybetmeye tahammülümüz olamaz" dedi.
Daha sonra eznaf ziyareti yapan Davutoğlu, karayoluyla Ağrı’ya gitti.

ÖÇ(OB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)