'BU TOPRAKLARDA SADECE AZİZ MİLLETİMİZİN İRADESİ HAKİM OLACAKTIR'
Bitlis'in Güroymak İlçesi'nden helikopterle 1 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Ağrı'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmalarına katıldı. Hazreti Ömer Caddesi üzerindeki AK Parti Seçim Bürosu önünde toplanan kalabalığa hitap eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti siyasi ve demokrasi tarihinde en önemli seçimlerden biri olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Büyük bir zafer kazanıldı. Ağrı’da 30 Mart’a yarım kalan işi, kutladığımız zaferi taçlandırma işi inşallah 1 Haziran akşamı gerçekleştireceğiz. 30 Mart'ta bir takım hilelerle veya başka yollarla yarım bırakılan o güçlü sesinizi 1 Haziran'da daha güçlü bir sesle takviye etmeye hazır mıyız?" dedi.
Bu pazar verilecek oyun sadece Ak Parti'nin Ağrı adayına olmayacağını bunun 30 Mart'tan Cumhurbaşkanlığı seçimine oradan da 2015’te yapılacak olan genel seçimlerin köşe taşlarından biri oduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, çözüm sürecine de değinerek, "Nasıl ki Malazgirt ovasında Sultan Alpaslan’ın bu topraklar için Kürt, Türk, Laz, Çerkez ve Araplar bu topraklar için omuz omuza savaşmışsa, Çanakkale’de istiklal için mücadele etmişse, bir daha bu ezeli ve aziz kardeşleri ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Hiç kimse artık konuştuğu anadili, mezhebi ve dini ile tahkim edilmiyor. Herkes özgürce güzel Türkçemizi kullandığı gibi, güzel Kürtçemizi de özgürce kullanabiliyor" diye konuştu.
Miting alanındakilerin, 'Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin' sloganı üzerine Bakan Davutoğlu Davutoğlu, "Herkes dinleyecek, Pensilvanya da ve onun ötesindekiler de dinleyecek ve bunu bilsinler ki bu topraklarda sadece ve sadece aziz milletimizin iradesi hakim olacaktır" dedi.
Miting sonrası Valiliği ziyarete giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun araç konvoyu bir grup BDP’li tarafından yuhalandı.
Bakan Davutoğlu, Valilik ziyaretinin ardından Ağrılı Mehmet Şerif Bulan'ın cenaze namazına katılmak üzere berabarinde AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Celebi ile Merkez Camii'ne geçti. Davutoğlu, cenaze namazında HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Muş Milletvekili ve Ağrı Belediye Başkanı adayı Sırrı Sakık ile aynı safta namaz kıldı. Cenaze namazının kılmasının ardında Davutoğlu, HDP ve BDP'lilerle tokalaştıktan sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Davutoğlu akşam saatlerinde Ağrı'dan ayrıldı.

Servet ARSLAN- Asef ULAŞ, (AĞRI), ()

AU(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)