Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA,() - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, illegal yolla makamındaki yapılan kriz toplantısı görüşmesinin internette yayınlanmasıyla ilgili koruma ekibinden bir kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili çıkan haberleri yalandı. Gözaltına alınmanın söz konusu olmadığını ifade eden Davutoğlu, ''Son derece titiz bir çalışma yürütülüyor. Bugün haberlere yansıdığı şekliyle koruma ekibinden herhangi bir arkadaşımızın gözaltına alınması ya da şüpheli muamelesiyle bir şekilde muamele görmesi söz konusu değildir'' dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da nüfusa kaydının bulunduğu Kürdan Mahallesi'ndeki Meram Şükrü Doruk Kız İmam Hatip Lisesi'nde 2285 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Ardından, seçimin ülkemiz için hayırlı olmasını dilediğinde bulunan Davutoğlu, "'Ülkemizde milli iradenin tecelli ettiği ve milli iradenin üzerinde her hangi bir iradenin olmadığı gerçeğini ve temel ilkesini bir kez daha gösterir'' dedi.
KORUMA EKİBİNDEN GÖZALTINA
Bakan Davutoğlu, illegal yolla makamındaki yapılan kriz toplantısı görüşmesinin internette yayınlanmasıyla ilgili koruma ekibinden bir kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili çıkan haberlerin sorulması üzerine, haberin doğru olmadığını belirtti.
Koruma ekibinden gözaltına alınan her hangi birinin olmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
''Bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştım. Bu açıklamaya rağmen, bazı basın yayın organlarında tekrar spekülatif haberlerin yayınlanmış olması üzücüdür. Bu yürütülen soruşturma ve bütün araştırmalar, devlet mahrumiyeti içinde yürür ve kimse bizim adımıza açıklama yapma yetkisine sahip değildir. Bir açıklama yapılacaksa, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Müsteşarı, Bakan Yardımcıları veya ben yapabilirim. Ya da ilgili güvenlik birimleri yapar. Bunun dışında kimsenin Dışişleri'nden bir kaynağa veya başka bir üründen bir kaynağa dayalı olarak böyle spekülatif haber yapma hakkı da yoktur, bu doğru değildir. Bu ulusal güvenlikle ilgili bir soruşturmadır, titiz bir şekilde yürütülmektedir."
Konya'da cuma günü yaptığı mitingden sonra Ankara'ya dönerek bizzat çalışma yürüten görevlilerle toplantı düzenlediğini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Arkadaşlarla toplantılar gerçekleştirdim. Son derece titiz bir çalışma yürütülüyor. Bugün haberlere yansıdığı şekliyle koruma ekibinden her hangi bir arkadaşımızın gözaltına alınması ya da şüpheli muamelesiyle bir şekilde muamele görmesi söz konusu değildir. Bu haberlere karşı özellikle kamuoyumuzun hassasiyet içinde olmasını rica ederim. Bu haberlerin bir kısmı yönlendirme, manipülasyon ve belki de muhtemel kaynakları örtebilmek için yapılabilecek saptırma haberlerdir. Biz konuşana kadar ilgili birimlerimiz konuşana kadar, hiçbir şekilde bu haberle itibar edilmesini rica ederim.''

MKY,HD(İA/)(FOTOĞRAFLI)