ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul Başkonsolosluğuna yapılan saldırı sonrası durumla ilgili olarak, "Irak'tan toplu bir tahliye düşüncesi içinde değiliz. Altını özellikle çizmek isterim. İşbirliği projelerimiz devam edecek. Böyle bir ihtiyaç da yaptığımız risk analizleri çerçevesinde yoktur" diye konuştu.
KRİZ MASASINCA TEYİT EDİLMEMİŞ HİÇBİR BİLGİYE İTİBAR EDİLMEMELİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan koordinasyon toplantısının sonrasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bakan Davutoğlu, bakanlık bünyesinde kriz masası kurduklarını belirterek, kendileri dışındaki kaynaklardan gelen haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Bakan Davutoğlu, "Vatandaşlarımızın güvenliği söz konusu, verilecek her bir haberin, yayılacak her bir sözün, söylentinin kendi evlatlarından, kardeşlerinden, eşlerinden haber bekleyen aileler üzerinde nasıl bir olumsuz etki yapacağını, beklenti oluşturabileceğini hem bu konuda görüş beyan eden şirketler ve dernekler hem basın mensuplarımızın dikkatine getirmek istiyorum" dedi. 
TOPLU BİR TAHLİYE DÜŞÜNCESİ İÇİNDE DEĞİLİZ
Başkonsolosluğa yapılan saldırı sonrasındaki durumla ilgili olarak, "Irak'tan toplu bir tahliye düşüncesi içinde değiliz. Altını özellikle çizmek isterim. İşbirliği projelerimiz devam edecek. Böyle bir ihtiyaç da yaptığımız risk analizleri çerçevesinde yoktur" diye konuştu. 
TIR ŞOFÖRLERİYLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, rehin tutulan TIR şoförleriyle ilgili de, bakanlık yetkililerinin görüşmelerinin devam ettiğini ve 31 kişiyle de her gün iletişim kurulduğunu söyledi.