DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, zulüm altındaki Suriyelilerin her zaman yanında olacaklarını söyledi. Humus'taki Suriyeli'lerin durumunu anlatan Davutoğlu, ''Şu an da hala Humus'da insanlar açlıktan öldürülüyorlar. Ölüyorlar demiyorum. Açlıktan öldürülüyorlar. Çünkü bütün mahalleleri çevrilmiş ve o mahallere su ekmek gönderilmemesi sebebiyle aldıkları fetvalarla kedi, affedersiniz fare eti yiyerek ayakta kalmaya çalışan o kardeşlerimiz açlıktan ölüyorlar. Biz buna sessiz kalabilir miyiz'' dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Belediye Başkan aday tanıtım toplantısına katılmak için Karaman'a geldi. Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında ev sahipliğini yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti hükümetinin 12 yıldır yaptığı hizmet ve yatırımları anlattı. 
'SONUNA KADAR SURİYELİ'LERİN YANINDA OLACAĞIZ'
Bakan Davutoğlu, ana muhalefet ve muhalefet partisinin zalim Esat rejimine karşı olmak yerine hükümeti eleştirdiğini belirterek, sonuna kadar Suriyeli'lerin yanında olacaklarını vurguladı Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Onlara giden yardımları birileri durdurabilir ve o yardımların gitmemesi sebebiyle Türkmen kardeşlerimiz, Suriye içinde zaafa düşebilirler. Ama bunun hesabını verecek olanlar var. Biz de hem hakkın huzurunda, hem de tarihin huzurunda şunu diyeceğiz; 'Yanıbaşımızda bu zulüm işlenirken sessiz kalma zilletine düşmedik. Allah şahittir ki, Suriye'de her bir kardeşimizin yüreğine düşen acı Anadolu'ya düşmüştür. Aynen Bozkır'a düştüğü gibi. Biz bu anlamda bu kardeşlerimizin acısına sahip çıkacağız.''
'HUMUS'TA AÇLIKTAN ÖLDÜRÜLÜYORLAR'
Bakan Davutoğlu, Humus'daki insanların açlıktan öldürüldüğünü ve bazılarının da kedi ve fare yediğini iddia etti. Davutoğlu şöyle konuştu:
''Nasıl bir bütün, bir yürek olarak Boşnak kardeşlerimizin arkasında durduk. Halep için de, Humus için de duracağız. Biz burada barış ve huzur içinde bu toplantıyı yaparken, şu an da hala Humus'ta insanlar açlıktan öldürülüyorlar. Ölüyorlar demiyorum. Açlıktan öldürülüyorlar. Çünkü bütün mahalleleri çevrilmiş ve o mahallere su ekmek gönderilmemesi sebebiyle aldıkları fetvalarla kedi, affedersiniz fare eti yiyerek ayakta kalmaya çalışan o kardeşlerimiz açlıktan ölüyorlar. Biz buna sessiz kalabilir miyiz?''