ANKARA () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Değil siyasi hayatımız, biyolojik hayatımız da söz konusu olsa, yani hayatımızı riske etmek gerekse de, Suriye halkını ve Suriye Türkmenlerini, yalnız bırakmayacağız" dedi.
Cenevre 2'nin başarısız olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Cenevre 2 başarısız oldu. Dünya sınavdadır. Sözlerini tutmalıdırlar. Barışa hayır diyen rejime gerekli uyarılarda bulunmalıdırlar. Bir tiyatro oynanıyor ve dünya bu tiyatroya sessiz kalıyor" diye konuştu.
Suriye seçimlerine değinen Davutoğlu, "Nüfusun yarısı bulunduğu yerde değil, ne seçiminden bahsediyor" diyerek tepki gösterdi.
'HERKES SUSSA, BİZ SUSMAYACAĞIZ'
Suriye'de yaşananlara sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünya, emin olunuz insanlık önümüzdeki dönemde nesilden nesile Suriye'yi anlatacak. Utanç duyacak insanlığın gelecekteki liderleri Suriye'de yaşananlardan dolayı. Herkes sussa bile biz susmayacağız. Sayın Şandır'ın okuduğu senet, bugün, yarın, gelecek yıl da, gelecek asırda da geçerli olacaktır." 
Davutoğlu, "Bizim verdiğimiz desteği, bir terörizme destek gibi gören o kara vicdanlılar sesinizi duysunlar. Bu ay yıldızlı bayrak, bu şanlı Suriye bayrağı ile birlikte yan yana özgürlük içinde dalgalanacak" dedi.

(HT/COŞ)