Hasan DÖNMEZ/KONYA,() - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gezi olaylarına değinerek, ''Bakın geçen yıl ne kabus senaryoları yazıldı. Gezi operasyonları, arkasından diğer operasyonlar. Ama ileride 2013 yılına bakıldığında ne hatırlanacak biliyor musunuz aziz Kulular ? Bu bir yıl içinde hiçbir annenin gözyaşının dökülmediği hatırlanacak. Çözüm süreciyle'' dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da seçim çalışmalarına başladı. Davutoğlu'nun ilk durağı Kulu ilçesi oldu. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:
''Allah bu milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah bu topraklarda sadece ve sadece kardeşliği egemen kılsın. 2 gün önce Urfa Siverek'teydim oradaki kardeşlerimde aynı Kulular gibi bizi bağrına bastı. Ondan önce Siirt'te, Batman'da, Van'da Erciş'teydim. On binlerce kardeşimiz bizi bağırlarına bastı. İşte bizim siyaset anlayışımız bu. Birileri şu veya bu etnik temelli siyaset yapabilir. Birileri şu veya bu bölge temelli siyaset yapabilir. Bizim kitabımızda, bizim siyaset anlayışımızda böyle bir özellik yoktur. Nasıl Çanakkale'de omuz omuzaysak, kıyamete kadar da omuz omuza olacağız.''
KABUS SENARYOLARI
Gezi olaylarına değinen Bakan Davutoğlu, ''Bakın geçen yıl ne kabus senaryoları yazıldı. Gezi operasyonları, arkasından diğer operasyonlar. Ama ileride 2013 yılına bakıldığında ne hatırlanacak biliyormusunuz aziz Kulular ? Bu bir yıl içinde hiçbir annenin gözyaşının dökülmediği hatırlanacak. Çözüm süreciyle. Allah bir daha bu topraklarda hiçbir annenin gözyaşının dökülmemesini bize nasip eylesin. Bakınız burada başı açık ve örtülü ablalarım kardeşlerim var. 15 yıl önce bu topraklarda başı örtülü kardeşlerimiz okula gidemiyordu. Ama şimdi 2013 yılında sadece üniversitelerde değil, ebediyeti kadar bu milleti temsil edecek olan ebediyete kadar bu milletin makamı olan TBMM'ye başörtülü kardeşlerimiz onurlu bir şekilde girdiler'' diye konuştu.

HD(İA/AK) (FOTOĞRAFLI)