Ömür AVCI- Osman ŞİŞKO/GÜMÜŞHANE, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde dünyanın her köşesindeki mazlumların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua ettiğini söyledi.
Bakan Davutoğlu, geceyi geçirdiği Bayburt Üniversitesi Konuk Evi’nden sabah erken saatlerde ayrılarak Gümüşhane’ye hareket etti. İl sınırında Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Bakan Davutoğlu, Köse ilçe merkezine uğradı. Aracından inerken telefonla görüşen Davutoğlu, Köse’de bir kahvede oturarak vatandaşlarla konuştu, çay içti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yanına gelen 13 yaşındaki Şule Fatma Uzun ve kardeşi 9 yaşındaki Meryem Eslem Uzun’la bir süre konuştuktan sonra çocuklara satranç takımı hediye etti.
Uzun kardeşlere, "Zamanım olsaydı sizinle satranç oynamaktan büyük mutluluk duyardım" diyen Davutoğlu, daha sonra çocukları öperek uğurladı. Bakan Davutoğlu ve beraberindekiler ardından Kelkit ilçesi Deredolu beldesinde sabah kahvaltısı yaptı.
KELKİT KARŞILAMASI
Kelkit Belediye Başkanlığı’na gelen ve bina önünde kendisini karşılamak için  el sıkışan Davutoğlu, ardından da vatandaşlara hitap etti. Davutoğlu şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanlığı seçiminde Gümüşhane Türkiye üçüncüsü olarak öyle bir destan yazdı ki gelip teşekkür etmek istedik. Gümüşhane ve Kelkit’le ne kadar gurur duysak azdır. 12 yıldır ülkemiz büyük bir imar ve inşa faaliyetinden geçiyor. Ülkemizin her köşesinde büyük hamleler var. Dünyada da Türkiye Cumhuriyeti Devleti dendiğinde, her an krizle anılan, hasta adam muamelesi gören bir ülke yok. Başı dik ve onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Bu devlet hem Anadolu hem Trakya topraklarını bereketli hale getiren kararlı bir politika izlemiş, hem de dünyanın her yerinde al bayrağı dalgalandırmıştır. Somali’ye gitseniz Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını gururla hissedersiniz. Her yer al bayrakla donanmıştır. Arakan’a gitseniz, Mynmar’da sorsanız 'Türkiye hakkında ne düşünürsünüz?' diye, derler ki 'en zor zamanda Türk kardeşlerimiz burayı ziyaret etti.' Bütün Bosna Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakanımız için dua etti. Somali, Arakan dua etti. Bütün dünyanın her köşesindeki mazlumlar dua etti.  Hamdolsun bundan yüz akıyla çıktı. Yüz akıyla çıkmamızda Gümüşhane’nin büyük payı var. Ne olursa olsun şimdi kadar olduğu kadar bundan sonra da onurla Türkiye Cumhriyeti’nin adını temsil edeceğiz dünyanın her yerinde."
Kelkit Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Davutoğlu, Gümüşhane’ye hareket etti.

FOTOĞRAFLI