Utku BOLULU /İZMİR, () - DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir’de katıldığı AK Parti seçim çalışmasında, 30 Mart seçimlerinin sadece yerel seçim olmadığını, ülkenin kaderini etkileyecek üç seçimin ilk raundu olduğunu söyledi. Davutoğlu, AK Partililere "2013 yılını bir kabus yılı haline dönüştürmeye çalıştılar. Gezi olayları, 17 Aralık operasyonları yapıldı. Seçimlerden önce hızımızı kesmek için yaptılar. Bu kadroları her şartta ve her halükarda desteklemeye hazır mısınız" diye sordu.
Davutoğlu, İzmir’de Bayraklı İlçesi Nafiz Gürman Mahallesi’nde çarşamba günleri pazar kurulan alanda vatandaşlara seslendi. AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı İsmail Sarı’nın seçim çalışmasına katılarak destek veren Davutoğlu, yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. İzmir’de miting yapan Kılıçdaroğlu’nun Muş, Şanlıurfa gibi pek çok kente gitmediğini öne süren Davutoğlu, Türkiye’nin geleceğinin ülkenin her yerinde olan partiler ve liderlerle olabileceğini, bunu yapmayanın iktidara talip olamayacağını söyledi.
Davutoğlu, 11 yılda Türkiye’nin çehresini değiştirdiklerini, ancak her seçim öncesi komplo yapıldığını söyledi. Hiçbirisinin kendilerini durduramadığını belirten Davutoğlu, "30 Mart seçimleri sadece bir mahalli seçim değildir. Türkiye’nin kaderini etkileyecek önemli bir merhaledir. Üç seçimin ilk raundudur. Arka arkaya yapılacak 30 Mart yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler" dedi. 2013 yılının bir kabus yılı haline dönüştürülmeye çalışıldığını, Gezi olaylarına ve 17 Aralık operasyonuna dikkat çeken Davutoğlu, "Seçimlerden önce hızımızı kesmek için yaptılar. İzmirliler bu kadroları her şartta ve her halükarda desteklemeye hazır mısınız" diye sordu. Alandakiler "Hazırız" diye yanıt verdi. Kentlerin hizmet alması için üçlü uyum gerektiğini belirten Davutoğlu, Ankara merkezi yönetim ile İzmir arasında son yıllarda bu uyumun olmadığını söyledi. Davutoğlu, bunun için hem ilçede hem de Büyükşehir’de AK Parti’ye oy verilmesi çağrısında bulundu.

UB(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)