ADANA, () - ADANA'da ticaretle uğraşan, çeşitli vakıf ve derneklerde görevler alan 62 yaşındaki E. Ayhan Erden, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak üzere Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptı. Erden, Şimdi, "Yasal zorunluluk olarak 20 milletvekilinin teklifi bulunmadığı için başvurum kabul edilmeyecek.  Bu anlamsız vesayete birinin itiraz etmesi gerekiyordu. Birinin 'Kral çıplak' demesi zorunlu hale gelmişti" dedi.
E. Ayhan Erden, başvurusunu dün YSK'ya teslim ettiğini, 3 gün içinde eksiklerin kendisine bildirilmesi gerektiğini belirtti. Aday olma amacının, cumhurbaşkanlığı adaylığında 20 milletvekilinin önermesi zorunluluğunu protesto etmek olduğunu söyleyen Ayhan Erden, ancak bu sayıda milletvekili çıkarsa adaylığının kesinleşmiş olacağını belirtti. Erden, şunları söyledi:
"55 milyon seçmenin içinden Cumhurbaşkanlığı’na 55 aday çıkmaz mı? Milyonda bir bile, çıkmadı.  Binlerce yıldan beri devletler kurup dünyanın yarısını idare etmiş, 600 yıllık Osmanlı mirasının üzerinde oturan Türkiye Cumhuriyeti’nin yetişmiş insan varlığı bu kadar mı? Elbette değil. Tek cevabı var; vesayet. Bir zamanlar bürokrat vesayeti. Daha sonra asker vesayet. Şimdi de milletvekili vesayeti. 20 milletvekilinin teklif etmediği hiçkimse allameyi cihan olsa aday olamaz. Şimdi, başvuru evrakım arasında yasal zorunluluk olarak 20 milletvekilinin teklifi bulunmadığı için başvurum kabul edilmeyecek. Aday olsam, kazansam aynaya baktığım zaman kendimi değil, teklif eden 20 milletvekilini göreceğimi biliyorum. Peki, neden adaylık başvurusu yaptım? Bu anlamsız vesayete birinin itiraz etmesi gerekiyordu. Birinin 'Kral çıplak' demesi zorunlu hale gelmişti. Üniversiteler, barolar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve medya bülbüller susarken neden ben? Çünkü kırk akıllının kuyuya attığı taşı birinin çıkarma girişiminde bulunması gerekiyordu. Ben de onu yapmaya çalışıyorum. Doğru bildiğim yolda yalnız da olsam giderim. Belki de 'Köyün delisi işte' denilecek. Varsın denilsin. Seçme ve seçilme hakkımıza sahip çıkalım istedim."

FOTOĞRAFLI