ANKARA () - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün son kez başkanlık yaptığı MGK sona erdi. Yaklaşık olarak bir buçuk saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarının görüşüldüğü, ağır can kayıplarından duyulan derin üzüntünün dile getirildiği ifade edilerek, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarının artırılarak devam edeceği belirtildi. MGK'ya Erdoğan da Başbakan olarak son kez katıldı.
Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, halkın güvenliğini ilgilendiren hususların ayrıntılı olarak görüşüldüğü, alınmasına ihtiyaç duyulan ilave tedbirlerin gözden geçirildiği ve devam eden çözüm sürecinin sahadaki yansımalarının değerlendirildiği açıklandı.
"MUSUL'DA KAÇIRILAN REHİNELERİN DURUMU VE TÜRKMENLERİN DURUMU"
Musul'da kaçırılan rehinelerin durumu ve Türkmenlerin durumu ele alındığı MGK'da İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarının görüşüldüğü, ağır can kayıplarından duyulan derin üzüntünün dile getirildiği belirtildi. Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarını arttırarak devam edeceği vurgulandı.
"CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL VEDA ETTİ"
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur içinde geçmesinden duyulan memnuniyetin de dile getirildiği MGK'da, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son defa başkanlık yaptığı MGK'nın Anayasa ve kanunla verilen göreve uygun olarak devletimizin güvenliğine yaptığı katkıları takdirle karşılandığını belirtmiş ve kurul üyelerine veda etmiştir" ifadelerine yer verildi.