Ümit KOZAN - Tahsin GÜNER / ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya İlköğretim Okulu'nda yerel seçimler için oyunu kullandı. Çıkışta yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin uzun bir demokrasi tecrübesi olduğuna işaret ederek, "Bugün artık söz milletin. Millet, görüşlerini oy sandığında ifade ediyor. Eminim ki milletin iradesi nasıl tecelli ederse bunu herkes büyük bir olgunluk ve saygıyla karşılayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya İlköğretim Okulu’nda yerel seçimler için oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte oy kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Bugün demokrasinin güzel yanlarından birisine şahit olduk. Sözün millete olduğu gün. Düne kadar bütün siyasi partilerimizin sözcüleri, görüşlerine paylaştılar, bugün de artık söz milletin. Dolayısıyla millet görüşlerini oy sandığında ifade ediyor. Eminim ki neticeler, milletin iradesi nasıl tecelli ederse bunu herkes büyük bir olgunlukla ve büyük bir saygıyla karşılayacaktır, onu da yarın göreceğiz. Ve ondan sonra hepimizin hemen, Türkiye’nin artık kendi gündemine dönmesi gerekir. Hepimiz biliyoruz ki biraz sert bir seçim kampanyası oldu. Artık bunları geride bırakmak gerektiğine inanıyorum. Bütün vatandaşlarım şuna inansın ki devletimiz güçlüdür, güçlü bir devletimiz vardır, devletimizin bütün kurumları da güçlüdür. Karşılaştığımız sıkıntılar, sorunlar, problemler, bunlar Anayasa, kanunlar ve hukuk devleti nizamı içerisinde çözülür ve Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam eder. Şunu da herkesin hatırlamasını isterim; devletin ve milletin ali menfaatleri için herkesin aidiyetini bir kenara bırakması gerekir. Ve milletimizin üstün menfaatleri her türlü aidiyetin üstünde olması gerekir. İnanıyorum ki bundan sonra böyle olacaktır. Bütün vatandaşlarımızın devletimize ve milletimize güvenmelerini ve geleceğe parlak bir şekilde bakmalarını bir kez daha burada tavsiye etmek isterim. Bugün çok partili sistemin, demokrasinin en güzel günlerinden birisini hep beraber yaşıyoruz" dedi.

"ÇOĞULCULUK, DEMOKRASİNİN TEMEL İLKELERİNDEN BİRİDİR"

Cumhurbaşkanı Gül, "Şüphesiz ki; seçimler herkesi heyecanlandırır. Demin söylediğim gibi demokrasinin en güzel yanlarından birisidir. Çoğulculuk, demokrasinin önemli bir temel ilkesidir. Siyasi partilerimiz, bunun önemli ilkeleridir, önemli parçalarıdır. Ama neticede halk ne diyor, millet ne diyor her şey ona bağlanır. İşte o da bugün seçimlerle ortaya çıkıyor. Bundan büyük bir gurur duyuyorum. 1946’dan beri biz seçimleri yapıyoruz, 1950’den beri tartışmasız Türkiye’de seçimler yapılıyor. Bundan büyük bir şekilde gurur duymamız gerekir. Eminim ki netice de ortaya çıktığında herkes büyük bir saygı ve olgunlukla karşılayacaktır" diye konuştu.

() (ÜK/TG) (FOTOĞRAFLI)