"SİZLERE HEM VEDA ETMEK HEM DE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşmasında Yasama, yürütme, yargı, TSK ve diğer kurumlarda görev yapanlara da teşekkür etti. Gül, "Değerli misafirler, cumhurbaşkanı olarak başlıca anayasal vazifem olan devletin kurumları arasındaki eşgüdümü sağlamam konusunda yasama, yürütme ve yargı organları mensupları olarak sizlerden büyük destek gördüm. Türkiye Büyük Millet Meclisi, iktidara ve muhalefete mensup yönetici ve üyelerinin hükümetlerimizin, bakanlıklarımızın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve diğer kurumların yargı organlarımızın işbirliği ve katkıları içeride ve dışarıda görevimi en iyi şekilde yerine getirmemde kuşkusuz büyük rol oynayıp katkı sağladılar. Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak 90 yılı aşan yürüyüşünün son 7 yılını hep beraber birlikte devam ettirdik. Sizlere hem veda etmek hem de teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN İÇERİDE İSTİKRARINI DIŞARIDA İTİBARINI KORUMAYA ÖZEN GÖSTERDİM"

Görev süresi boyunca istikrarı ve huzuru sağlamaya çalıştığını belirten Gül, "Görev sürem boyunca ülkemizin içeride huzurunu ve istikrarını dışarıda itibarını ve gücünü korumasına özen gösterdim. Demokratik çoğulculuk insan haklarına dayalı hukuk devleti ve çağdaş eğitimden iyi yönetişimden geçtiği anlayışlıyla öncülük yapmaya gayret ettim. Her zaman söylediğim gibi demokratik hayat bir mükemmelleşme sürecidir. Bu süreç eleştiri, özeleştiri yolu ile eksiklerinin giderilmesini, kusurların giderilmesini, reformlar yoluyla ise yapılanların iyileştirilmesini gerektir" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİNİN DAİMA ASALETİNİ KORUYACAĞINA HİÇ KUŞKUM YOKTUR"

Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduğunu söyleyen Gül, "Türkiye'de de çok şükür kusurlarını ve eksiklerini giderme yeteneğine sahip bir demokratik olgunluğa erişmiş bulunuyoruz. Görevimden Türkiye'nin geleceğine olan inancımı, güvenimi ve umudumu muhafaza ederek ayrılıyorum. Ancak son günlerde başta yakın çevremiz olmak üzere ne yazık ki uygarlık düzeyine yakışmayan çok ciddi siyasi gerginliklerin ve silahlı çatışmaların, işgalleri yaşanmakta olduğunu da endişe ile görüyorum. Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü istikrarlı, itibarlı saygın ve müreffeh olmasına kendi çıkarlarımız açısından olduğu kadar bölge barışı için de muhtaç olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Türk milletinin daima asaletini koruyacağına hiç kuşkum yoktur. Bu duygularla sizlere içten duygularımı tekrar ifade etmek isitiyorum. Hepinizi selamlıyor esenlikler diliyorum. Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Hakime TORUN / ANKARA () -