VAN, () - GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Yerel Yönetimler Akademisi, Van'da 'Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı' yaptı. Van Büyükşehir Belediye Başkanvekili BDP'li Hatice Çoban, tüm Van halkının hukukunu savunmak ve onlara hizmet etmek zorunda olduklarını söyledi.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleşen, belediyelerin kentler açısından daha verimli bir çalışma yürütmesi kapsamında seçilmişlere yönelik verilen 'Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı' Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantıya GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, Van Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hatice Çoban, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatice Çoban, halkın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini ve büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi. Eş Başkanların halkın verdiği bu iradeye bağlı kalacaklarını belirten Çoban şöyle dedi:
"Van'da BDP olarak hedefimize tam olarak ulaşamasak da 14 belediyeden 12'sini alarak önemli bir başarıya imza atmayı sağlayan halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Halkımızın verdiği desteği hizmetle taçlandırmak da bizlerin görevidir. Hangi düşüncede olursak olalım, hangi partiyi temsil edersek edelim, bu kenti yönetenler olarak halkımızın tamamının hukukunu savunmak ve tamamının hizmetinde olmak durumundayız." 
Yapılan konuşmaların ardından Yerel Yönetimler uzmanları tarafından Belediyeler Meclisi ve İmar Uygulamaları, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı belediyeler kanunu, Belediye Meclis çalışma yönetmeliği ve Halkla İlişkiler ile etkili iletişim konularında sunum yapılarak katılımcılara bilgi verildi.

FOTOĞRAFLI