CHP'nin Finike Belediye Başkan adayı Ömer Çırpar, Finike ekonomisinin en az 15 yıldır geriye gittiğini belirterek, "Finike'nin hak ettiği düzeye gelebilmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor. Sanayinin ve sanayi çarşılarının yeniden düzenlenmesi, canlandırılması gerekiyor" dedi.
Turunçova Beldesi'nde partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP adayı Çırpar, 'iktidar partisi belediyesi olacağız, istediğimiz her hizmeti yaptıracağız' denilerek oy toplandığını ancak neredeyse çivi bile çakılmadığını savundu. Ömer Çırpar, "Küçücük Anadolu kasabalarının bitmiş arıtma tesisleri İller Bankası'nda konuşulurken, olağanüstü coğrafyaya sahip, doğa harikası Finike'de henüz hiçbir şey yok. Finike'nin hak ettiği düzeye gelebilmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor. Sanayinin ve sanayi çarşılarının yeniden düzenlenmesi, canlandırılması gerekiyor. Bir mezbahaya bile sahip değiliz. Esnafımız Kumluca'ya gitmek zorunda kalıyor" diye konuştu.
'KÖŞEME ÇEKİLEYİM DÖNEMİ DEĞİL'
10 yıldır Sahilkent Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Çırpar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu seçim dönemi, 'ben yoruldum köşeme çekileyim, torun seveyim' dönemi değil. Bir çeşit seferberlik görevi gibi algılıyorum. Ülkemizin demokratik rejimi sıkıntı içinde. Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik hukuk devleti bitirilme noktasına getirildi. Sosyal olması gereken devlet soyulan devlet oldu."
BÜYÜKŞEHİR İLE AYNI PARTİ
CHP Finike Belediye Başkan adayı Ömer Çırpar, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler sonrasında toptancı hali, itfaiye, mezbaha, içme suyu ve anayolların yapımı gibi hizmetlerin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüleceğini hatırlattı. Kamuoyu anketlerinde CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 10 puan önde göründüğünü söyleyen Çırpar, "Finike'de de aynı parti ile seçimi kazanırsak, Büyükşehir Belediyesi ile daha uyumlu, daha hızlı çalışmalar gerçekleştirebilmemiz mümkün olacak. Geçtiğimiz günlerde ilçemizi ziyaret eden Başkan Akaydın'a, Finikeliler için tarımsal faaliyetlerin hayati önemde olduğunu, modern bir toptancı hal kompleksinin acilen yapılması gerektiğini ilettik. Kendisi ilgili birimlere talimat vererek çalışmaları hemen başlattı" dedi. (FOTOĞRAFLI)