CHP'nin Kocaeli'de yarın İzmit Belediye Başkanlığı için yapacağı eğilim yoklamasına 8 aday başvurdu. Eğilim yoklamasında daha önce 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Sefa Sirmen ile kendisi gibi aynı zamanda başkanlık, hem milletvekilliği yapan Hikmet Erenkayan da talip oldu.
Sefa Sirmen'in belediye başkanlığı döneminde sadece İzmit'i kapsayan büyükşehir, daha sonra genişletildi, ilçe ve köyler de dahil tüm Kocaeli büyükşehir kapsamına alındı. İki dönemden bu yana AK Parti'den İbrahim Karaosmanoğlu'nun seçildiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha önce CHP'den bir kez Kocaeli, bir kez de İstanbul'a aday gösterilen Sefa Sirmen, bu kez aday olmadı. Sirmen, son anda başvuru yaparak CHP'den merkez ilçe İzmit Belediye Başkan aday adayı oldu. Sirmen'in dışında, yine milletvekili seçildikten sonra kısa süre İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve Sirmen ile araları iyi olmadığı bilinen Hikmet Erankaya ile Değirmendere Belediyesi eski başkanlarından Ertuğrul Akalın, gazeteci Aysun Erenkaya, avukat Fatma Kaplan Hürriyet, Avukat ve eski baro başkanı Fahri Örengül, Prof.Dr. Cüneyt Özkürkçügil ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) eski başkanı Diş hekimi Hakan Tanta aday adayı oldu.
Diğer ilçelerde de CHP'de eğilim yoklaması yapılacak olmasına rağmen, en popüler isimlerin aday adayı olması nedeniyle en fazla İzmit'ten çıkacak sonuç merakla bekleniyor. 
Kocaeli'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak şu ana kadar sadece MHP, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı'yı açıkladı. Diğer siyasi partiler büyükşehir adaylarını daha sonra açıklayacak.

MB(MB/İD)